Vastuullinen sijoittaminen tuotti Kirkon eläkerahastolle muhkean salkun

 

Viime vuonna osakemarkkinat tuottivat selvästi keskimääräistä paremmin.

Kirkon eläkerahastolle päättynyt vuosi oli erionmainen. Sijoitusten markkina-arvo nousi 1,97 miljardiin euroon. Sijoitussalkun tuottoprosentti oli muikeasti 14,3.

Eläkerahastolle asetettu kolmen prosentin reaalituottoprosentti ylittyi vuonna 2021 komeasti. Samalla pitkän aikavälin vuosituotto pysyi edelleen hyvänä, ollen vuoden lopussa 8,2 prosenttia. Pitkän aikavälin tuotolla tarkoitetaan kolmen viimeksi kuluneen vuosikymmenen tuottoprosenttia.

­– Vuonna 2020 alkanut talouskasvu jatkoi vahvistumistaan koko alkuvuoden saavuttaen Yhdysvalloissa jopa kaksinumeroisia lukemia toisella vuosineljänneksellä. Yritysten tulokset nousivat pandemian aiheuttamasta taantumasta poikkeuksellisen nopeasti mittavien raha- ja finanssipoliittisten elvytyspakettien ansiosta, Kirkon eläkerahaston sijoitusjohtaja Ira van der Pals sanoo.

Parikanniemisäätiö neliöb. vko26. MJa

Kirkon eläkerahasto on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen.

Sijoitusmarkkinoilla vuosi 2021 oli yksi historian parhaimmista. Talouden elpyessä on tyypillistä, että osakemarkkinat tuottavat selvästi keskimääräistä paremmin. Näin kävi myös viime vuonna erityisesti kehittyneiden markkinoiden kohdalla. Inflaation ja korkojen nousun seurauksena sijoittajien tilanne oli korkomarkkinoilla läpi vuoden haastava ja tuotot jäivät vaatimattomiksi.

Kirkon eläkerahasto on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen. Kirkon rahasto ottaa kaikessa sijoitustoiminnassaan huomioon ESG-näkökohdat eli ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät seikat.

Kirkon eläkerahasto julkaisi vuonna 2021 uuden ilmastostrategian, jossa tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä.

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa