Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Vastenmielistä ja häpeällistä” – Ruotsalaiskristityt kritisoivat Koraanien polttamista

 

Ruotsalaisittain käsitetty ilmaisun- ja sananvapaus sallii islamin ja minkä tahansa uskonnon kaikkien pyhimpien arvojen julkisen pilkan ja halveksunnan, professori Miikka Ruokanen sanoo. Kuvituskuvan kirja ei ole Koraani. (Unsplash) 

Uskonrauhan turvaavalle laille on Ruotsissa kannatusta. Aktiivikristityt samaistuvat muslimien kokemaan syrjintään.

Koraanien polttamisten heikentämässä turvallisuustilanteessa Ruotsin hallitus kaavailee järjestyslain muuttamista. Osa ruotsalaisista näkee jo sen myönnytyksenä islamisteille, osa puolestaan haluaisi maahan uskonrauhan turvaavan lain.  

Taiteilija ja evankelista Sebastian Stakset vaatii Instagram-videolla hallitukselta järeämpiä toimia Koraanien polttamisen estämiseksi. 

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Se on vastenmielistä ja häpeällistä, enkä kristittynä voi mitenkään sitä puolustaa. Koraanien polttamisen sijaan todellista vapautta on elää todeksi se, että pitää oikeana elämäntapana rakkautta ja hyvyyttä. 

Kristityt kirjailijat Joel Halldorf, John Sjögren ja Kent Wisti ovat seitsemän muun kulttuurivaikuttajan kanssa myös tuominneet Koraanien polttamisen ”tavoitteena haavoittaa ja karkottaa uskovat muslimit ruotsalaisesta yhteiskunnasta”.  

– Olemme itse eri tavoin kokeneet uskontoon kohdistuvan halveksunnan ja tunteneet itsemme oudoiksi, koska aktiivista uskonnollisuutta ei maassamme ole arvostettu, he kirjoittavat Dagens Nyheterissä. 

Professori Oliver Scharbrodt toteaakin Dagen-lehdelle, että Ruotsissa on tultu samanlaiseen tilanteeseen, jonka Salman Rushdie aiheutti Isossa-Britanniassa vuonna 1988.  

– Se opetti ihmiset elämään näkyvämmän uskonnollisuuden kanssa ja ymmärtämään, että tietyt ilmaukset ovat vähemmistöjä loukkaavia.