Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Vapaaehtoistyö on organisoitu surkeasti

 

-Säröjemme kautta rakkaus voi toimia väkevästi

– Kirkon vapaaehtoinen diakoniatyö on organisoitu surkeasti. Tämä on ihan hirveää pelleilyä! Kirkko palvelee lähinnä rakenteiden tasolla. Maksan kirkollisveroni ja joku ammattilainen käy sitten paikassa x auttamassa henkilöä y. Näin sanoo tutkijapappi Marjaana Toiviainen.

Marjaana Toiviainen on ideoinut ja organisoinut Toisenlaisen hiihtoloman, jolloin asunnottomia majoitetaan yksityiskoteihin. Tempauksen tarkoituksena on saada kansalaiset hetkeksi pois mukavuusalueeltaan ja asunnottomat pois pakkasesta. Facebookin kautta kerätään asunnottomille täsmälahjoituksia, kuten kenkiä ja vaatteita.

Hän sanoo, ettei  ole innostunut ajattelutavasta, jossa diakonia, ihmisten konkreettinen auttaminen ja hyvän tekeminen ulkoistetaan organisaatiolle ja sen ammattilaisille.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

-Kun yksittäinen, auttamishaluinen seurakuntalainen menee tarjoamaan palveluksiaan, hänelle ei välttämättä keksitä seurakunnassa mitään mielekästä tekemistä.

-Sukupolveni janoaa, että meillä olisi jotain merkitystä ja tehtävää tässä maailmassa. Kirkolla olisi kaikki avaimet käsissään näiden tarjoamisessa. Mitään parempaakaan yhteisöä ei ole. Ihmiset täytyisi toivottaa tervetulleiksi kirkkoon laittamaan maailma vapisemaan, Toiviainen tykittää.

Lue koko haastattelu tämän viikon Sanasta