Vantaan seurakuntien papit pesevät ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina

 

Pappien pesula Vantaankoski 2016. Kuva: Kirkon kuvapankki/Juha-Pekka Vanhatalo

Pappien pesula toimii Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 13.4. klo 14–16. Vantaan seurakuntien papit pesevät pop up -tempauksessa ohikulkijoiden jalkoja.

Pappien pesula toimi Myyrmäen asemalla myös viime vuoden kiirastorstaina. Pesulan konsepti kehitettiin Helsingissä pääsiäiseksi 2015. Siellä pop up -pesula toimi liikehuoneistossa Senaatintorin tuntumassa. Vantaalla jalkojen pesu haluttiin tuoda Myyrmäkeen keskelle aseman vilinää. Pesula on asemahallissa lähellä Mike’s Diner -ruokapaikkaa.

Pesijöinä toimivat Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen sekä pastori Pirkko Järvinen Vantaankosken seurakunnnasta ja Tiina Palmu Hakunilan seurakunnasta. Pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten, sanoo Hannu Pöntinen.

Johanneksen evankeliumissa kerrotaan, kuinka Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista. Samalla hän antoi seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

– Jeesus kohtasi ja konkreettisesti kosketti ihmisiä. Koskettaminen ja kosketetuksi tuleminen on tavattoman intiimiä ja herkkää. Se on vähän jännittävää sekä pesijälle että pestävälle, mutta uskaltamisen arvoista, pohdiskelee pastori Pirkko Järvinen.

– Toivomme hyviä, lämminhenkisiä ja arvokkaita kohtaamisia. Puhtaat jalat, hyvä mieli, Hannu Pöntinen sanoo.

Seurakunnan yhteistyökumppanina tempauksen toteuttamisessa on Myyrmäki-liike.