Elämäntaito: Tuomo Burman, miten elefantti syödään? Ihmisiä ja ilmiöitä: Delfiininkouluttaja uskoo, että eläimiä voi kouluttaa eettisesti — vähän niin kuin Jumalakin kasvattaa lapsiaan

Vantaan seurakunnilta vihreää valoa Kirkko ja kaupunki -median jatkolle

 

Viime vuoden kesäkuussa Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa sopimuksen pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen Kirkko ja kaupunki -median kanssa. Nyt on kuitenkin päätetty jatkaa yhteistyötä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -median tulevaisuudesta saavutettu neuvottelutulos hyväksyttiin Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa 28.4.2020. Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun yhteisenä seurakuntamediana 1.1.2021 alkaen, mikäli Espoon, Kauniaisten ja Helsingin vastaavat luottamuselimet hyväksyvät sopimusehdotuksen.  Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto irtisanoi Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimuksen 4.6.2019 ja esitti sopimuksen uudistamista.

Jäsenille mahdollisuus valita digilehti paperilehden sijaan

Neuvotteluratkaisuun sisältyy esityksiä Kirkko ja kaupunki -median talouden suunnitteluun ja kustannussäästöjen saavuttamiseen sekä lehden ilmestymiskertoihin ja verkkomedian kehittämiseen. Vuonna 2021 lehti ilmestyisi 20 kertaa kolmena eri paikallisversiona Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Uuden sopimusesityksen mukaan on tarkoitus kehittää erityisesti median digitaalisuutta ja saatavuutta.  Paperilehti aiotaan edelleen jakaa osoitteellisena postituksena kaikkiin jäsentalouksiin. Vaihtoehtona paperilehdelle seurakuntien jäsenille tulee mahdollisuus valita paperilehden sijaan digilehti.

Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media, joka sisältää seurakuntien jäsenille postin kautta kotiin jaettavan paperilehden, verkkolehden, sosiaalisen median kanavat ja Jouluradion. Paperilehden painosmäärä on 340 000 kappaletta. Vantaalla lehden painos on 70  000 kappaletta. Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen Kirkko ja kaupunki -media on toiminut vuoden 2017 alusta lähtien.

Uusi sopimusluonnos käsitellään Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa 27.5., Kauniaisten yhteisessä kirkkovaltuustossa 26.5. ja Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa kesäkuun tai syyskuun kokouksessa.