Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään Seinäjoella 28.–29. elokuuta

 
M18 esiintyi tanssimessussa Korson kirkossa 2019.

Medialähetyspäivät järjestettiin edellisen kerran toukokuussa 2019 Vantaan Korsossa. Myös silloin mukana oli nuorten tanssi- ja draamaryhmä M18. Kuva: Jasmin Faraj.

Medialähetys Sanansaattajien ja Seinäjoen seurakunnan yhteiset Medialähetyspäivät siirrettiin koronapandemian vuoksi viime toukokuulta loppukesään 2021. Palautui elämä normaaliksi tai ei, päivät järjestetään 28.–29. elokuuta Seinäjoella.

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon ihmisiä voidaan kutsua Etelä-Pohjanmaalle. Sansan henkilöstöjohtaja Marko Pihlajamaa sanoo, että tilaisuudet joka tapauksessa lähetetään Lakeuden Rististä suoratoistona netin kautta.

– Elämme siinä toivossa, että voimme ottaa ihmisiä ainakin rajoitetun määrän paikan päälle.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Medialähetyspäivillä on luvassa lähetysaiheisia tilaisuuksia ja raamatunopetusta. Kanavissa kuullaan terveisiä muun muassa arabiankielisestä maahanmuuttajatyöstä, Toivoa naisille -työstä, Venäjän Karjalasta, Aasiasta ja satelliittitelevisiotyöstä.

Nuorille on omaa ohjelmaa, kuten kansainvälinen nuorten tanssi- ja draamaryhmä M18. Ulkomaalaiset vieraat ovat mukana netin välityksellä.

Ollahan Herran hallus -teema sopii myös korona-aikaan

Päivien sisältöä ja teemoja mietittäessä on haluttu korostaa erityisesti paikallisseurakunnan asemaa lähetystyössä.

– Seurakunta on lähetystyön perusyksikkö, jota lähetysjärjestö palvelee, Marko Pihlajamaa kiteyttää.

Hänen mukaansa Medialähetyspäivien teema Ollahan Herran hallus kuvaa ihmisen elämää Jumalan yhteydessä, ympäröimänä ja varassa. Teema sopii hyvin myös vallitsevaan tilanteeseen.

– Haluamme viestittää turvallista Jumalan turvissa, hallussa – jopa sylissä – olemista. Tämän vuoksi teemme medialähetystyötäkin. Haluamme kutsua ihmisiä Jumalan yhteyteen ja turviin, Marko Pihlajamaa kertoo.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa