Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Valtakunnalliset Evankeliumijuhlat pidetään Pohjois-Pohjanmaan lomakunnassa

 

Osa Evankeliumijuhlien tapahtumista järjestetään Kalajoen kirkossa. Kuva: Sari Savela

Evankeliumijuhlia vietetään tänä vuonna hiekkasärkistään tunnetulla Kalajoella 29.6.-1.7. Juhlien teemana on ”Kuin hiekanjyväset meren rannalla”.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) järjestää tulevana viikonloppuna valtakunnallisen Evankeliumijuhlan Kalajoella yhdessä Kalajoen seurakunnan ja Kalajoen kaupungin kanssa. Event Park Arenalla 29.6.-1.7.2018 pidettävät juhlat ovat järjestyksessään jo 145. Evankeliumijuhlat.

– Olemme seurakuntana ilolla mukana järjestämässä Evankeliumijuhlaa Kalajoelle. Itselläni on vahva näky juhlista tavoittavana tapahtumana, koska tapahtuma-aika ja -paikka ovat keskellä matkailusesonkia. Saamme ensimmäistä kertaa järjestää hengellisen tapahtuman Event Park Arenalla, Kalajoen kirkkoherra Kari Lauri sanoo.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Kalajoen Evankeliumijuhlien ohjelmassa on monipuolisesti musiikkia, raamatunopetusta ja lähetystyönterveisiä. Juhlien yhteydessä pidetään kaksi messua. Lauantaina 30.6. on Riemumessu, jossa saarnaa Juha Heinonen ja sunnuntain messussa saarnavuorossa on Ville Auvinen. Sunnuntaina siunataan myös uudet lähetit piispa Samuel Salmen johdolla. Myös lapsille ja nuorille on tarjolla omaa ohjelmaa viikonlopun aikana.

–Olemme lähempänä evankelisuuden sydänmaita ja ohjelmassa on huomioitu Siionin Kanteleen ja raamattuopetusten vahvempi rooli. Tavoittavaa näkökulmaa ei toki ole unohdettu. Pyrimme kutsumaan mukaan Hiekkasärkillä lomaansa viettäviä, ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja Raimo Lähteenmaa kertoo.

Juhlille odotetaan yhteensä 15 000 kävijää.