Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Valtakunnallinen Miesten Viikko kannustaa miehiä lukemaan lapsille

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Valtakunnallista Miesten Viikkoa vietetään jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla 5.-11. marraskuuta. Tänä vuonna Miessakit ry:n organisoima kampanjaviikko painottaa lukutaitoa.

Tavoitteena on, että erityisesti miehet, isät ja isoisät innostuvat lukemaan lapsille päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa tai muissa lasten yhteisöissä. Kiireetön lukuhetki on elämys kaikille: lukijoille ja lapsille.

Oulussa mieskavereitten lukuhetkiä järjestetään muun muassa Oulun pääkirjastossa, Haukiputaan ja Jäälin kirjastoissa sekä kirjastoautossa Pikkaralan, Sanginsuun ja Lämsänjärven koululaisille.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Miestenviikolla juttuseuraa löytyy myös Oulun pääkirjaston ala-aulasta, jossa on miehiä kuulolla maanantaista perjantaihin kello 14–18. Päivystävien seurakunnan työntekijöiden kanssa voi keskustella miehen elämään liittyvistä asioista ja siitä mitä on olla mies tämän päivän Suomessa.

Myös monilla muilla paikkakunnilla seurakunnat järjestävät Miesten Viikolla miehille suunnattua toimintaa.

Millainen on hyvä isä?

Millainen on hyvä isä? Mitä on hyvä isyys? Määritelmiä ja vaateita edellä mainittuihin on monia, kuten myös määrittelijöitä erilaisin painotuksin. Jotkut painottavat turvallisuutta ja vakautta, toiset huolehtivaisuutta ja läsnäoloa – onpa yhtenä mittarina nähty myös perhevapaiden pitäminen.

Miesten Viikon kunniaksi kampanjan käynnistäjä Miessakit ry rohkaisee kaikkia etsimään määritelmiä ja mittareita, millä hyvää isää ja isyyttä voisi kuvata. Tätä varten on avattu aiheesta verkkokysely. Keskusteluun voi osallistua myös somessa käyttämällä tunnistetta #hyväisä tai kirjoittamalla suoraan Miesten Viikon Facebook -seinälle.

Miesten Viikkoa vietetään jo neljännentoista kerran.