Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vähemmistökirkot ovat täynnä elämää Lähi-idässä

 
Äiti, isoäiti, poika ja tytär istuvat kirkon penkissä

Egyptissä kristityt elävät yhteisöllistä elämää. Kirkon yhteydessä on lähes kaikki, mitä elämiseen tarvitaan.

Astu portista kirkon pihaan Alexandriassa, Egyptissä. Odotat näkeväsi kirkkorakennuksen, ehkä pienen istumapaikan ja puistopläntin sen edessä. Sen sijaan pihalta löytyy ruokakauppa, pieni jalkapallokenttä, vanhainkoti, lääkäriasema, taidepaja ja kahvila – kaikki kirkon ylläpitämiä. Lähes kaiken, mitä elämiseen tarvitsee, saa kirkon yhteydestä. Täällä asuu Yhteisö, isolla Y:llä. 

Pipliaseura tarjoaa kirkolle tärkeitä työvälineitä seurakuntalaisten hengellisen elämän ja kristillisen identiteetin syventämiseen. Egyptissä Pipliaseuran lapsityö on erityisen elinvoimaista ja luovaa. Maanlaajuiset raamattutietokilpailut motivoivat nuoria syventymään Raamatun teksteihin.  

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kingo-leijonan tähdittämät lastenfestivaalit kokoavat köyhissä oloissa eläviä lapsia toivon sanoman äärelle. Raamattukaupan hyllyt pursuavat värikkäitä lastenkirjoja ja -vihkoja eri ikäisille. Kaikki tähtää siihen, että lapsille ja nuorille rakentuu vahva identiteetti kristittyinä, ja he kasvavat kiinni seurakuntaan. 

”Kun juurrumme Raamattuun, tuotamme hedelmää”, summaa Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy. 

Raamattu käytössä joka kodissa

Seurakunnat jakavat Pipliaseuran lastenmateriaaleja satoja tuhansia kappaleita joka vuosi. Pipliaseura tarjoaa materiaaleja seurakunnille reilusti alennettuun hintaan, jottei raha olisi este lasten lahjoille. Myös Raamattuja myydään tuotantohintaa halvemmalla – köyhimmällä kansanosalla ei yksinkertaisesti olisi varaa omaan Raamattuun täydellä hinnalla. Oman Raamatun omistaminen on kristityille suunnattoman tärkeää, ja sitä luetaan useimmissa kodeissa melkein joka päivä. 

Kun juurrumme Raamattuun, tuotamme hedelmää.

Työ Egyptissä kristityn vähemmistön parissa mahdollistuu kansainvälisen tuen avulla: Suomen Pipliaseura rahoittaa lapsityötä Egyptissä seurakuntien ja yksityisten lahjoittajien tuella. Vuoden 2022 seurakuntavaalien yhteydessä järjestetään vaalikeräys konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen. Suomen Pipliaseuran osalta keräysvarat ohjataan lapsityöhön konfliktiherkillä alueilla Lähi-idässä, kuten Alexandriassa elävän yhteisön lapsille. Vaalikeräyksen toteuttavat yhteistyössä Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura, Suomen Pipliaseura ja Kirkon Ulkomaanapu. 

kaksi lasta kirkon penkissä

Seurakuntavaalit – paikallisesta seurakunnasta globaaliin kirkkoon

Kirkko tarvitsee päättäjiä, jotka haluavat edistää kansainvälistä oikeudenmukaisuutta.   Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11. ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.

Globaali kirkko tarkoittaa, että Suomen ev. lut. kirkon kansainvälinen vastuu toteutuu kokonaisvaltaisesti sekä sanoin että teoin.  Seurakuntien valtuuttamat lähetyksen ja kansainvälisen diakonian järjestöt tekevät mm. kehitysyhteistyötä, rauhan työtä, humanitaarista apua, raamatunkäännöstyötä ja tukevat paikallisia seurakuntia maailmalla.

Luottamushenkilöt tekevät päätöksiä sekä seurakunnan toiminnasta että määrärahoista. Seurakunnan antama tuki lähetystä ja kansainvälistä diakoniaa ulkomailla tekeville järjestöille ei ole irrallinen avustus, vaan oleellinen osa seurakunnan kansainvälisen vastuun toteuttamista.

Lue lisää: www.globaalikirkko.fi

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-