Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Vaarallinen usko -verkkokurssi haastaa suomalaiset kristityt

 

Bachun isä Motuma tapettiin uskonsa tähden. Bachu sanoo: “Tahdon palvella tätä Jumalaa, joka auttoi minut koetusten läpi. Palvelisin häntä maksoi se mitä tahansa.”

Open Doors aloittaa Apostolien tekoihin keskittyvän verkkokurssin maaliskuun puolivälissä. Kurssi kuljettaa sinut läpi Apostolien tekojen syventyen vainoon liittyviin kysymyksiin.

Mitä tekisit, jos uskosi vaarantaisi elämäsi?

Miljoonille kristityille maailmassa Jeesuksen seuraaminen on vaarallista. Vähintäänkin se tuo mukanaan solvauksia ja syrjintää. Monet menettävät työnsä tai kotinsa. Miljoonat pitävät uskonsa salassa, koska Jeesuksen seuraaminen on heidän maassaan laitonta. Aivan liian monelle Jeesuksen seuraaminen merkitsee pidätystä, vankilaa tai jopa kuolemaa. Kristinusko on vaarallista uskoa.

SRO neliöb. 10-16.6.

Vaarallista uskoa: Apostolien teot

Apostolien teot kertoo jännittävän tarinan alkukirkon kolmesta ensimmäisestä vuosikymmenestä alkaen Jeesuksen taivaaseenastumisesta ja Pyhän Hengen vuodatuksesta helluntaina. Kirja vie meidät hurjalle matkalle kohtaamaan ihmeparantumisia, räjähdysmäistä kirkon kasvua ja uskomattomia kääntymystarinoita. Kirjassa on kuitenkin myös synkempi puoli. Siinä on väkivaltaa, vastustusta ja kuolemaa. Apostoleja ruoskitaan, Stefanos kivitetään, vainooja-Saulista tulee vainottu Paavali, Pietari joutuu vankilaan, Jaakob mestataan. Kirjan lopussa Paavali on Roomassa kahleissa.

Tämä verkkokurssi pohtii kristittyjen vaarallista uskoa kirkon alkuaikoina sekä nykyajan vainoissa. Matka vie meidät läpi Rooman valtakunnan mutta myös Kiinaan, Kolumbiaan, Irakiin, Filippiineille ja Pakistaniin, missä Jumalan rakkaus tänään tulee todeksi vainojen keskellä.

Vaarallinen usko opetussarjan tekijöistä

Tohtori Ronald Boyd-MacMillan on Open Doors International -järjestön tutkimuksen ja strategian johtaja sekä käytännöllisen teologian professori Pakistanin Lahoressa. Hän on matkustanut 27 vuoden aikana vainottujen kristittyjen luona viidellä mantereella ja on myös kirjoittanut kirjan Faith that Endures: The Essential Guide to the Persecuted Church.

Tekijät kertovat: Kerran, kun olimme veli Andreaksen (Open Doorsin perustaja) kanssa vierailulla Indonesiassa, ryhmä kristittyjä johtajia eräästä Jaavan suurkaupungista tuli tapaamaan meitä. He olivat täynnä intoa. “Andreas, me elämme todeksi Apostolien tekoja. Seurakunnat kasvavat, olemme nähneet enkeleitä, parantumisia, ihmeitä ja uskomattomia kääntymistarinoita. Tulet vaeltamaan Apostolien tekojen sivuilla!” “Tekö elätte Apostolien teoissa? Haluanpa nähdä myös sen vainon, jota kohtaatte!” “Vainon?” he ihmettelivät. “Me teemme niin paljon hyvää, että kaikki rakastavat meitä.” Veli Andreas pudisti päätään. “Sitten ette elä Apostolien teoissa.”

Lue lisäinfoa ja ilmoittaudu verkkokurssille 13.3. mennessä osoitteessa:
Opendoors.fi/vaarallinenusko

Podcast

 
Open Doors tilaa ilmaislehti punainen