Uusia virsiä pääsee laulamaan Helsingin kirjamessuilla

 

Kuva Helsingin Kirjamessuilta 2015.

Sunnuntaina 30.10. virret kajahtavat Helsingin kirjamessuilla Messukeskuksessa. Messuvieraat pääsevät laulamaan kirkon uusimman kirjan, virsikirjan lisävihkon, virsiä Tule laulamaan uusia virsiä -tilaisuudessa kello 13 Kullervo-salissa.

Tilaisuudessa kirjailija, virsirunoilija Anna-Mari Kaskinen kertoo tarinoita uusien virsien päätymisestä virsikirjaan. Virsiä lauletaan yhdessä, säestyksestä vastaavat Teija Tuukkanen, Hanna Remes ja Pekka Nyman. Pastori Terhi Paananen tuo virsitilaisuuteen raamatuntekstin ja rukouksen.

Virsitilaisuus yhdistää kirjallisuuden, kulttuurin ja yhteisen osallistumisen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Virret haluttiin mukaan kirjamessuille, sillä yhteinen veisaaminen luo yhteisöllisyyttä. Uusien virsien monikulttuurisuus ja monikielisyys myös luonnollisella tavalla liittää meidän luterilaisen kirkkomme maailman muihin kirkkoihin”, tilaisuudesta vastaava Terhi Paananen kiteyttää.

Seurakunnat ympäri Suomen ottavat ensimmäisenä adventtisunnuntaina käyttöön virsikirjan lisävihkon. Virsikirjan lisävihko täydentää nykyistä vuoden 1986 virsikirjaa. Suomenkielisessä lisävihkossa on 79 ja ruotsinkielisessä 147 uutta virttä. Mukana on niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin kansainvälisiä sävelmiä ja uusia sävellyksiä.

Helsingin kirjamessut pidetään Messukeskuksessa 27.-30.10.2016.