Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Uusia tuulia Länsi-Japanin luterilaisessa kirkossa

 

Kansanlähetyksen työalan esimies

Pastori Hideki Matsumura valittiin Länsi-Japanin evankelisluterilaisen kirkon (LJELK) uudeksi presidentiksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Johtajavaalin lisäksi 20. maaliskuuta pidetyn kokouksen keskustelun aiheena oli kirkon katastrofiapu, joka tuli ajankohtaiseksi vuosi sitten Koillis Japanissa tapahtuneen suurmaanjäristyksen ja tsunamin vuoksi.

Uudelta presidentiltä odotetaan nuoremman sukupolven tavoittamista sekä kirkon entistä laajempaa yhdistämistä. Presidentti Matsumuralla on haastavat vuodet edessään, sillä kirkko kärsii koko Japanin yhteiskunnan läpäisevästä työvoiman ikääntymisestä. Ilman muutoksia kirkolla on edessään vakava työvoimapula.

Pitkästä aikaa
oma lähetti

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Vuosikokouksen päätösjuhlassa oli kirkon histo¬riassa harvinainen tilaisuus, kun naispuolinen teologi Maki Ikegami asetettiin lähetystyöntekijäksi. Hänen on tarkoitus lähteä kesäkuussa Hongkongiin Makaon luterilaisen kirkon yhteistyöhön.

Kansanlähetyksen perustama HAT-Koben seurakunta hyväksyttiin neljännen eli alimman asteen seurakunnaksi. Sen työntekijä Jorma Pihkala esitti tervehdyksen seurakunnan puolesta.

Vuosikokous siunasi HAT-Koben seurakunnan vanhimman tehtävään Norio Yoshidan, joka on maallikkona palvellut alkavaa seurakuntaa. Pastori Daniel Nummela esitti tervehdyksen Awajin seurakunnan hankkiman kirkon tontin johdosta.

Myös useita kotimaahan palaavia lähettejä muistettiin. Kesällä päättyvät Lea ja Jorma Pihkalan sekä Ulla Pendolinin työkaudet. Kielikoulusta valmistuvat Anssi ja Kaarina Savonen aloittavat työn HAT-Kobessa huhtikuussa.

Norjalaisten lähettien perustama LJELK on Kansanlähetyksen ja Kylväjän yhteistyökirkko Japanissa. HAT-Kobe on 40. seurakunta kirkossa, jossa on nyt noin kolmetuhatta jäsentä. Viime vuonna kastettiin 64 henkilöä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie