Uusi sairaanhoitajadiakonissa-koulutus tähtää työntekijöiden saamelaisosaamisen lisäämiseen

 

Ivalossa aloitetaan uusi sairaanhoitajadiakonissa-koulutus.

Ivalon diakonia-ammattikorkeakoulun aloittama sairaanhoitajadiakonissa-koulutus on ollut yli kahden vuoden työskentelyn tulos, selviää Diak.fi –sivulla julkaistussa tiedotteessa. Uuden koulutuksen tarkoitus on lisätä terveydenhuollon ja kirkon henkilöstön saamelaistuntemusta.

”Kaksoiskelpoisuuteen johtavassa koulutuksessa on uutena lisäarvona saamelaiskulttuurin tuntemusta ja kulttuurisensitiivisyyttä. Sairaanhoitajadiakonissa-koulutuksesta vastaavat yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Saamelaisalueen koulutuskeskus”, kertoo Diakonia-ammattikorkeakoulun lehtori Tiina Ervelius.

Pyrkimys saamelaistuntemuksen lisäämiseen näkyy koulutusohjelmassa. Koulutuksen yhteydessä toteutetaan verkkokurssi saamelaiskulttuurista ja lisäksi ohjelmaan kuuluu saamenkielen ja -kulttuurin opetusta.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Saamenkielisten ja kulttuurinmukaisten palvelujen saatavuuden ja kehittämisen edellytyksenä on saamenkielisen koulutetun henkilöstön saatavuus, toteaa Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyssihteeri Pia Ruotsala.

Haku uuteen koulutukseen alkaa 17.3.