Uusi radiosarja käy vuodessa läpi koko Raamatun

 

Eero Junkkaalan ideoima Raamattu alusta loppuun -konsepti on aiemmin toteutettu viikonlopun mittaisena luentotapahtumana. Nyt raamattuopetukset kuullaan radiosta vuodenmittaisena viikoittaisena sarjana.

Radio Dein uudessa Raamattu alusta loppuun -sarjassa käydään vuoden aikana läpi kaikki Raamatun kirjat Mooseksesta Ilmestyskirjaan kalenterivuoden aikana.

Raamatun 66 kirjan sanomaa ja taustoja avaa joukko tunnettuja Raamatun tuntijoita. Pyhiä kirjoituksia ja niiden taustoja avaavat muun muassa teologian tohtorit Eero Junkkaala ja Juho Sankamo, psykologi Kaisa Koivula sekä pastorit Aija Auren, Arto Antturi, Soile-Rautavuori-Kähärä ja Kalle Virta.

– Nykymaailmassa esitetään niin monenlaisia Raamatun tulkintoja, että sen opiskelu itse lukemalla on erittäin tärkeätä. Omaa lukemista ja ajatuksia kannattaa täydentää kuuntelemalla luotettavia opettajia, jotka osaavat perustella sanomansa Raamatun teksteillä. Suurimman osan Raamatun teksteistä ymmärtämiseen riittää kuitenkin sisälukutaito, arvioi tekniikan lisensiaatti Timo Hakkarainen, joka perehdyttää kuuntelijan Raamattu alusta loppuun -sarjassa Saarnaajan- ja Laulujen laulu -kirjoihin.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Lähi-idän arkeologiaan ja raamatunselitykseen perehtynyt teologian tohtori Eero Junkkaala on ideoinut Raamattu alusta loppuun -sarjan sisältöjä sekä etsinyt raamatuntuntijoita, jotka pystyvät avaamaan vanhojen tekstien taustoja ja merkityksiä eri näkökulmista.

– Kyseessä on ihan uudenlainen raamattuopetusviritys. Sarjaa voi kuunnella kokonaisuutena tai vain vähän aikaa – ja saada pienen tartunnan hyvästä raamattuopetuksesta, Junkkaala vinkkaa.

Raamattu alusta loppuun Radio Deissä 14. syyskuuta alkaen lauantaisin klo 21.03. Uusintana sunnuntaisin klo 15.35.

 
Radio Dei RADIOT_FI 2