Uusi Motoristiraamattu painovalmiina

 

Motoristiraamattua on jaettu jo yli 100 000 kappaletta. Kuva: Sari Savela

Moottoripyöräkerho Gospel Riders ottaa tänä vuonna käyttöön uuden Motoristiraamatun. Sen ensipainos on 30 000 kappaletta.

Vielä tällä hetkellä kerholaiset jakavat vuonna 2007 julkistettua kirjaa. Sitä on levitetty 9 vuoden aikana lähes 105 000 kappaletta. Idea on, ettei yksikään jää vaille käyttöä.

– Uusi pistetään painoon ja otetaan käyttöön sitten, kun kaikki vanhat on jaettu. Arvelisin, että se tapahtuu syyskuun tienoolla, sanoo Gospel Riders –moottoripyöräkerhon Biker Pastor, PeeTee Juntumaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Nykyaikaistettua Motoristiraamattua kerholaiset alkoivat suunnitella pari vuotta sitten.

– Sekä ilme että sisältö kaipasivat uudistusta. Joidenkin todistuksensa Motoristiraamatussa julkaisseiden elämäntilanteet olivat ehtineet muuttua ja lauluihin haettiin tämän ajan ilmettä.

Uudessa, yhä taskukokoisessa kirjassa uskostaan kertovat eri-ikäiset mies- ja naismotoristit ympäri Suomea, myös pariskunnat. Kansien välistä löytyvät tuttuun tapaan Uusi Testamentti ja psalmit, Raamattu Kansalle –käännöksenä. Lisäksi sisältönä on kolmetoista nykypäivän hengellistä sävelmää.

– Gospel Riders –kerholaiset jakavat Motoristiraamattuja henkilökohtaisissa kohtaamisissa eri tilanteissa. Eniten niitä menee Helsingin moottoripyörämessuilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa ympäri Suomen. Emme ”nakkaa” kirjoja kenellekään, vaan vaihdamme muutaman sanasen ja kysymme sitten, haluaako henkilö ottaa Motoristiraamatun vastaan.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifYhtä lailla kristityt motoristit jakavat niitä vierailuillaan kouluissa ja rippileireillä sekä omissa verkostoissaan sopivan tilaisuuden avauduttua.

– Motoristit ovat keskenään samanhenkistä joukkoa, erilaiset ihmiset hyväksyvää. Siksi juttelu on helppo aloittaa. Otollisin hetki on silloin, kun ihminen on yksinään, rooleista ja porukkapaineista vapaa, Juntumaa toteaa.

Motoristiraamattu on muuttanut vuosien varrella monien elämää. Esimerkiksi Suomen parhaimpiin kitaristeihin lukeutuva Jukka Tolonen tuli uskoon saatuaan Motoristiraamatun vankilassa.

Motoristiraamatun painokulut maksetaan sekä kerhon omista varoista että vapaaehtoisten lahjoituksin.