Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Uskonnottomien määrä Australiassa kasvaa, kun taas kristittyjen määrä vähenee

 

Kuva: pattyjansen/Pixabay

Australiassa viimeisin väestönlaskenta on osoittanut, että kristittyjen määrä maassa on vähentynyt huomattavasti, kun taas uskonnottomien määrä on noussut merkittävästi.

Ensimmäinen kertaa Australian historian aikana maassa on enemmän niitä, joilla ei ole uskontoa (29,6 %) kuin katolilaisia kristittyjä (22,6%). Vuonna 1996 vain 0,6 prosenttia väestöstä valitsi väestönlaskennassa kohdan ”ei uskontoa”. Vuonna 2001 luku oli 16 prosenttia. Vuoden 2016 väestönlaskennassa lukumäärä lähes kaksinkertaistui (29,6%).

Kristinusko on edelleen maan suurin uskonto, kun kaikkien kristittyjen määrä lasketaan yhteen. Kuitenkin vuodesta 1966 ”kristilliseksi” itseään määrittelevien osuus on vähentynyt 88,2 prosentista 52,1 prosenttiin.  Islam, sikhismi ja hindulaisuus ovat kaikki lisänneet merkittävästi osuuttaan väestössä. Buddhalaisuus taas on vähentynyt.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Väestönlaskenta suoritettiin kiertokyselyllä, koska online-järjestelmä kaatui viime vuonna. Kuitenkin väestönlaskennan virkamiehet sanovat, että uudet tulokset  ovat täysin luotettavia.