Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

”Uskomme rukouksen voimaan” – Televisiossa rukoillaan Lähi-idän puolesta

 
Kolmen uskontokunnan johtajaa kuvaavat lumiukot palmujen katveessa Jerusalemissa.

Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 on käynnistänyt rukouskampanjan rauhan puolesta. Rauhaa viesti myös tämä lumiveistos, jonka suomalaissiskokset tekivät Jerusalemissa vuonna 2008. Kuva voitti aikanaan Helsingin Sanomien maailmanrauha-aiheisen kuvakilpailun. Kuva: Roy Rissanen.

Israelin ja Palestiinalaisalueiden kristillinen yhteisö on järkyttynyt Gazan Al-Ahlin sairaalaräjähdyksestä. Monet kotiseudultaan siirtymään joutuneet kristityt perheet olivat suojassa sairaalan alueella ja kuolivat räjähdyksessä.

Kristillisen satellittitelevisio SAT-7:n henkilökunta Jordaniassa ja Libanonissa on raportoinut laajamittaisista mielenosoituksista. Teiden sulkemiset ja lentojen peruutukset lisäävät jännityksen tunnetta. Sodan laajenemisen uhka on todellinen.

Usean suomalaisenkin lähetysjärjestön kumppani SAT-7 on käynnistänyt rukouskampanjan, jossa on mukana kirkollisia johtajia monista Lähi-idän maista. Kampanjan pyrkimyksenä on lähettää rauhan, yhtenäisyyden ja uskon viestejä kaikkialle Lähi-itään.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Kirkon ääni keskellä vaikeuksia

SAT-7 käsittelee Lähi-idän tilannetta myös ohjelmissaan. Arabiankielisellä SAT-7 Arabic -kanavalla, Facebook Livessä ja YouTubessa nähtiin 20. lokakuuta kaksituntinen Kirkon ääni keskellä vaikeuksia -ohjelma.

Ohjelman tavoitteena oli torjua huonojen uutisten, kuoleman ja sodan ääniä.

− Halusimme vahvistaa elämän, toivon ja rauhan ääntä, joka löytyy vain Jeesuksesta, kertoo lähetyksen juontaja Marianne Awaraji SAT-7:n Beirutin-studiolta Libanonista.

Ohjelmantekijät kutsuivat kristittyjä johtajia eri arabimaista jakamaan rukouksia ja rohkaisua. Yksi rukous tuli maroniittikirkon katoliselta piispalta, Antoine Nabil Andarilta:

− Herra, paranna kipumme ja aseta rauhasi sydämiimme. Tapahtumien raskaus painaa meidät kumaraan. Vuodata sydämiimme lohdutuksesi ja ilosi. Vahvista uskoamme, sillä me luotamme sinuun. Jos Sinä olet puolellamme, niin kuka on meitä vastaan?

SAT-7 toimii rauhan puolesta

Erityisesti Israelin ja Palestiinalaisalueiden katsojat ottivat lämpimästi vastaan Kirkon ääni keskellä vaikeuksia -ohjelmassa jaetut rukoukset, ylistyslaulut ja viestit.

− WhatsApp oli täynnä viestejä ihmisiltä, ​​jotka tunsivat olevansa osa tätä kokoontumista. He rukoilivat maansa puolesta ja anoivat Jumalalta Hänen rauhaansa, joka ylittää ymmärryksen, kertoo juontaja Marianne Awaraji.

− Kirkonjohtajien rukoukset tulvivat lähetykseemme satelliittitelevisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Olemme täällä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kirkon äänenä, edistämme rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Uskomme rukouksen voimaan, muistuttaa SAT-7 Arabic -kanavan johtaja Rami Al-Halaseh Jordaniasta.

Katsojilta kiitollista palautetta

− Kuinka lohduttavaa onkaan nähdä, että kaikki seisovat yhdessä ja rukoilevat ikään kuin olisimme yksi henkilö. Rukoilemme, että Jumala lopettaisi tämän tuhon ihmisyyttä vastaan​, koska jokainen ihminen on kallisarvoinen… Rukoilemme rauhaa Pyhään maahan ja kaikkiin arabimaihin, viestitti arabikristitty Maha Kirkon ääni keskellä vaikeuksia -ohjelmaan.

− Analyysien ja puheiden lisäksi tarvitsemme rukousta. Rukoilen Jeesuksen nimessä, että Hän tukisi kaikkia kirkkojaan ja Pyhää maata ja antaisi sille toivoa kaiken tämän tuskan keskellä, kirjoitti Pierrette.

− Kiitos rukouksistanne; olette suuri siunaus meille. Rukoilkaa, että sota loppuisi, koska se ammentaa meidät tyhjiin emmekä kestä tätä enää, viestitti eräs katsoja.

Lähde: SAT-7

Sirpa Rissanen

 
Sansa artikkeliban. 8.11.- MJa