Uskalsin yrittäjäksi – käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

 

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta.

Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus. Tilannetta vaikeuttaa se, että kirkot eivät usein pysty auttamaan käytännön tarpeissa. Niillä ei ole varoja, ja taloutta pidetään maallisena ja toisarvoisena asiana, jonka ei katsota liittyvän kirkon palvelutehtävään. Siksi monet tuoreet uskovat masentuvat taistellessaan perheen toimeentulon puolesta.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Open Doors yrittää auttaa talouden vahvistamiseen tähtäävillä ohjelmilla. Tavoitteena on varustaa kirkkoja tarjoamaan kokonaisvaltaista apua vainotuille, jotta he puolestaan selviäisivät.

Missiomme tulee heijastaa Kristuksen tehtävää: ihmisen sovittamista Jumalan kanssa ja pyhitystä. Sen hedelmiä ovat myötätunto, oikeudenmukaisuus ja vanhurskaus, puolueettomuus, anteeksianto ja sovinto, uhrautuvuus, anteliaisuus ja vastuullisuus. Jumala on lähettänyt kristityt muuttamaan yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja viime kädessä kansojen elämää.

Kun teologinen perusta on laskettu, siirrytään käytäntöön. Ryhmäkeskusteluissa mietitään näiden periaatteiden soveltamista erityisesti liiketoimintaan ja parhaita keinoja luoda ja ylläpitää mahdollisuuksia tulojen hankkimiseen.

Teoriasta käytäntöön

PARTURI

Open Doors auttoi köyhyydessä kasvanutta Simonia* ryhtymään yrittäjäksi. ”Oivalsin, että voin nousta köyhyydestä. Sain tarvittavat tiedot, panin toimeksi ja nyt olen parturi. Pystyn elättämään perheeni. Koulutuksen avulla Jumala poisti köyhyydestä kumpuavan häpeän. Nyt minulla on rahaa lasteni koulumaksuihin.”

Simon on menestyvästä liikkeestään ylpeä, sillä se pystyy työllistämään myös muita, joita hän opettaa elämään evankeliumia todeksi. ”Meillä on korkea hygieniataso ja erinomainen asiakaspalvelu. Seuraamme hiusalan muotivirtauksia ja toimimme rehellisesti. Menestyvä liiketoiminta vaatii vastuullisuutta. Ja se on tapa evankelioida. Rohkaisen kaikkia kristittyjä saarnaamaan omalla elämäntavallaan. Jumalan Sana on Elämä.”

ORPOKOTI JA KOULU

”Työskentelin köydenpunojana ja kulutin aina kaikki rahani, säästämättä mitään. Ilman rahaa en voinut kehittyä”, kertoo Timothy*. Kun hän ja Nelson* käynnistivät orpokodin ja koulun, toimintasuunnitelmien puute aiheutti jatkuvia taloudellisia haasteita, kunnes Timothy pääsi Open Doorsin koulutukseen. ”Nyt kun koulumaksut on maksettu, hankimme tarvikkeita, ostamme ruokaa ja pystymme jopa tarjoamaan yhteisön lapsille puuroa kerran päivässä. Tämä on vaikuttanut myönteisesti koko yhteisöön.”

Timothy ja Nelson ovat vuokranneet koulurakennuksen vanhoilliselta muslimilta. Tämä suhtautuu nyt Kristuksen sanomaan avoimesti ja hänestä on salaa tullut uskova!

KANATARHURI

”Olin muslimi, mutta annoin 2002 salaa elämäni Herralle Jeesukselle.”

Josephin* isä ei alkanut vainota poikaansa kuultuaan tämän kääntymisestä, mutta hänen koulutuksensa kustantanut veli lopetti tukensa, joten Joseph joutui pois koulusta. ”Aloin kasvattaa kanoja ruuaksi, mutta Open Doorsin koulutus ohjasi perustamaan pienen yrityksen. Annoin kanojen munia ja haudoin munat poikasiksi. Nyt minua pidetään asiantuntijana vapaiden kanojen kasvatuksessa, ja yrityksen avulla olen pystynyt ostamaan pienen maatilkun, johon aion rakentaa talon. Olen todella kiitollinen oppimastani ja opetan myös muita kirkon jäseniä. Huolehdin myös erään hyvin köyhän perheen perustarpeista.”

Nämä ohjelmat ovat hyvin tärkeitä Open Doorsin työlle Itä-Afrikassa. Tavoitteena ei ole tehdä kristityistä rikkaita, vaan auttaa heitä ansaitsemaan toimeentulonsa samalla kun he kasvavat hengellisesti Jeesuksen opetuslapsiksi.

Vuonna 2016 Open Doorsin Itä-Afrikan ohjelmat auttoivat 4.500 kristittyä nousemaan köyhyydestä, ja sinun avullasi tavoitamme tuhansia uusia tulevina vuosina.

Lähde

 
Lahjoita A