Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

U-Turn Konferenssi kansainvälistyi

 

Ylistystä U-Turn -nuortenillassa Kuva: U-Turnin fb-sivu

Kahdeksatta kertaa järjestettävään U-Turn Konferenssiin Keravalle odotetaan tuhatta kävijää. Tapahtuman pääesiintyjät tulevat Hillsong ja Bethel -kirkoista.

-Ohjelma on kansainvälistä tasoa, eli haluttiin tänä vuonna myös musiikki tuoda ulkomailta. Aiemminkin meillä on puhujia ollut muualta, mutta nyt halusimme tuoda myös ylistyksen muualta ja Bethelin ylistys on vaikuttanu meihin niin haluttiin hyödyntää meidän kontakteja sinne ja kutsua sieltä porukkaa. Odotetaan, että saatais nähdä ihmisten tulevan uskoon ja saavan eväitä omaan elämään ja seurakunnan rakentamiseen. Lisäksi halutaan olla yhdistämässä ihmisiä ympäri Suomen eri seurakunnista ja eri taustoista, tapahtuman järjestäjä Angela Meklin kertoo.

Bethel ja Hillsong inspiroivat

U-Turnin pääpuhuja Dan Blythe tulee Hillsongista, ylistyksen johtaja Stephanie McCabe bändinsä kanssa taas Bethelistä. Molemmat seurakunnat ovat tunnettuja erityisesti musiikkinsa puolesta Suomessa yli seurakuntarajojen.

KRS Krito 10.-23.6.

-Molempien seurakuntien ylistysmusiikki on edellä käyvää ja suuntaa näyttävää. Lisäksi Hillsongin vahva kyky tehdä paikallista työtä ja sytyttää uudet sukupolvet Jeesukselle inspiroi kyllä isosti. Vaikuttavinta Bethelissä on varmasti se, kuinka heillä on selkeä halu nähdä ihmeitä tässä ajassa ja nimenomaan myös länsimaissa. Ihmeet olivat keskeisessä roolissa Jeesuksen palvelustyössä ja niin se tulisi siis olla meilläkin. On hieno nähdä, miten Bethelissä rohkaistaan kaikkia seurakuntalaisia lähtemään rohkeasti rukoilemaan sairaiden puolesta ja uskon, että juuri siitä syystä he ovat saaneetkin nähdä paljon ihmeitä ja parantumisia. Lisäksi Bethelissä on vaikuttavaa se, miten seurakunta on perhe, johon kaikki ovat tervetulleita ja että Jumala on hyvä ja rakastava Isä ja meidän identiteetin tulisi olla vahvasti Kristuksessa.

Keravan oma tapahtuma

U-Turn Konferenssi on Keravan helluntaiseurakunnan jokavuotinen suurtapahtuma. Se on osa seurakunnan vahvaa nuorisotyötä, jonka lippulaivana ovat U-Turn -nuortenillat.

-Kävimme nuorten kanssa ennen syksyisin Uppsalassa Youth -nimisessä tapahtumassa ja siellä innostuttiin, että olisi kiva, jos mekin voitaisiin järjestää Keravalle jokin oma tapahtuma. Sellainen, joka on hyvin järjestetty ja joka sytyttää nuoria palvelemaan Jeesusta. Sitten me istuttiin alas miettimään nimiä ja jollain se loksahti, että U-Turn olis hyvä nimi tapahtumalle. Siitä se sitten lähti ja tässä ollaan kahdeksan vuotta myöhemmin, Mikael Meklin muistelee.

Meklin kuvailee tapahtumaa nuorten tapahtumaksi, johon kuitenkin kaikki ovat tervetulleita.

-Tapahtuman on tarkoitus sytyttää ja varustaa elämään täyttä elämää Jeesukselle, Meklin tiivistää.

U-Turn Konferenssi järjestetään 15.-16. toukokuuta Kerava-Salissa.