#Twittenberg vie Wittenbergiin Twitterissä

 
#Twittenberg

Sansan julkaisemat merkkivuoden twiitit tunnistaa #Twittenberg-aihesanasta. Sanassa yhdistyvät Twitter ja Wittenberg. Kuva: Sami Heinomo.

Tiedätkö, milloin Martti Luther syntyi? Entä milloin hän julkaisi 95 teesiään? Mitä teeseissä luki? Mitä niiden julkaisemisesta seurasi? Mitä tekemistä Lutherilla, teeseillä ja reformaatiolla on meidän kanssamme?

Juuri käynnistyneen reformaation merkkivuoden tarkoituksena on avata reformaation merkitystä nykypäivän ihmiselle ja innostaa tutustumaan omiin kulttuurisiin ja uskonnollisiin juuriin.

Martti Lutherin julkaisemat teesit eivät jääneet aikanaan huomiotta. Pyrkiessään pitämään kiinni alkuperäisestä sanomasta Luther joutui arvostelemaan katolisen kirkon tulkintaa traditiosta. Tämä johti muun muassa kielen, koulutusjärjestelmän, kulttuurin, lainsäädännön ja kirkollisen elämän myllytykseen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Lutherin elämää, kirjallista tuotantoa ja Wittenbergistä alkanutta reformaatiota voi merkkivuoden aikana seurata Twitterissä. Medialähetys Sanansattajien (Sansa) Twitter-tilillä käydään viikoittain läpi Lutherin elämän tärkeitä tapahtumia, siteerataan hänen kirjoituksiaan ja nostetaan esiin reformaation vaikutuksia.

Sansan julkaisemat merkkivuoden twiitit tunnistaa #Twittenberg-aihesanasta. Sanassa yhdistyvät Twitter ja Wittenberg.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa