Tutkimus: Kristinuskon vastaisuus kasvoi Euroopassa

 

Vihanilmauksia kristittyjä kohtaan Euroopassa esiintyy sekä eniten että vahvimpina Ranskassa. Kuva Pariisista. (Shutterstock)

Viharikollisuus kristittyjä kohtaan kasvoi Euroopassa 70 prosenttia vuosien 2019 ja 2020 välillä, selviää Observatory on Intolerance Against Christians in Europen (OIDAC) tuoreesta tutkimuksesta.

Järjestön tutkimus huomioi Ranskan, Saksan, Espanjan, Ruotsin ja Ison-Britannian viharikostapaukset, koska niissä tapauksia on eniten. Vuonna 2020 näissä maissa listattiin 981 kristittyihin kohdistuvaa viharikosta, kun vuonna 2019 rikoksia oli 578.

Viharikollisuus kristittyjä kohtaan liittyi maallistumisesta johtuvaan kristinuskon hylkimiseen ja islamin piiristä tulevaan painostukseen, summaa Christianheadlines.com.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

OIDACin tiedot perustuvat tapauskuvauksiin, laajennettuihin kyselyihin ja syvähaastatteluihin. Näistä ilmenee, että niin kristittyjen uskonnonvapaus, omantunnonvapaus kuin vanhempien oikeudet ovat vähentyneet Euroopassa.

Useimmin kristityt tulevat häirityiksi Ranskassa ja Saksassa, mutta vihanilmaisut ovat vahvimpia Ranskassa ja Espanjassa. Ruotsissa omantunnonlausekkeen puuttuminen laista on laittanut kristittyjä ammattilaisia ahtaalle, ja kautta Euroopan median uskontolukutaidottomuus ajaa uskonnollisia ääniä yhteiskunnallisen keskustelun ulkopuolelle.

 

Aiheet