Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tutkija pelkää islamistien vaikutusta Suomen somalinuoriin

 

Professori Tuula Sarkanaho piti seminaarin Helsingin yliopistolla. Kuvankaappaus Helsingin Sanomien verkkosivuilta.

Helsingin yliopiston uskontotieteen professori Tuula Sarkanaho kuvailee islamia moninaiseksi uskonnoksi. Media tarjoaa meille vain yhden näkökulman.

Tuula Sarkanaho kertoi HS:n eilisessä haastattelussa, että suomalaiset muslimivanhemmat eivät enää uskalla lähettää nuoriaan moskeijaan turvallisin mielin, koska pelkäävät lastensa joutuvan jonkun kiihkomielisen opettajan vaikutuksen alaiseksi. Musliminuorilla itsellään on kova halu sopeutua suomalaiseen nuorisokulttuuriin.

”Suomen musliminuoret haluavat hirveästi elää samaa elämää kuin syntyperältään suomalaiset ikätoverinsa, mutta saattavat saada takkiinsa, koska kuuluvat siihen kammottavaan uskontoon. Sitten he hakevat identiteettiään rajulla tavalla”, Sarkanaho sanoo.

KRS Krito 10.-23.6.

Jos musliminuorta ei hyväksytä yhteisöön, saattaa hän omaksua helpommin radikaaleja vaikutteita. Tästä surullinen esimerkki ovat terroristijärjestö Isiksen riveihin taistelemaan lähteneet suomalaiset somalinuoret, jota perille saavuttuaan kohtaavat raa’an ja karun todellisuuden.

Sakaranaho epäilee, että lähtijöillä on romanttinen käsitys taisteluista. Isis tekee taitavaa, nuoriin vetoavaa propagandaa. Se herättää halun taistella hyvän islamin puolesta pahaa länttä vastaan.