Tuomiokirkkoon saapuva Mikko Alatalo: Juicen loppuvaiheet olivat etsiskelyä

 

Muusikko-kansanedustaja Mikko Alatalo sanoo Juice Leskisen eläneen viimeisinä vuosina etsiskelevää elämänvaihetta, mikä näkyi myös hänen myöhäisessä tuotannossaan.

Taiteilijan kanssa ystävystyneen Alatalon mukaan Juice Leskisen lauluja voidaan kuunnella monella tasolla, minkä Juicen hyvin tuntenut Alatalo uskoo yllättävän kuulijat Tampereen tuomiokirkossa keskiviikkoiltana.

– Juicella on jos nyt ei hengellisiä niin ainakin henkisiä lauluja, jotka liittyvät pohdiskelevaan elämään. Varsinkin Juicen loppuajan laulut, aikuisen miehen laulut, olivat hyvin etsiskeleviä, kertoo Mikko Alatalo Radio Deille.

Muusikko-kansanedustaja tulkitsee Juice Leskisen musiikkia Tampereen tuomiokirkossa keskiviikkoiltana järjestettävässä Juice-kirkossa. Alatalo odottaa illasta koskettavaa ja tunnelmallista.  Hänen mukaansa Leskinen pohdiskeli viimeisissä teksteissään erityisesti armoon liittyviä kysymyksiä ja sanomaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Juice-kirkossa nimekkäät tamperelaisartistit esittävät Juice Leskisen tuotantoa. Tuomiokirkkoon Leskisen tulkitsijoiksi ovat Alatalon ohella lupautuneet Heikki Salo, Kati Pellinen, Hauli Bros -yhtye ja Costello Hautamäki. Tapahtuma toteutetaan hyväntekeväisyysperiaatteella.

– Salon Heikki tulee vetämään ekumeenisen jenkan ja siellä on kolehti, jolla kerätään varoja köyhien tamperelaisten perheiden auttamiseksi, Alatalo valottaa illan kulkua. Aikaa on varattu myös rukouksille ja Raamatun äärelle hiljentymiselle.

Juice-kirkko järjestetään Tampereen tuomiokirkossa keskiviikkona 20.11. kello 19 alkaen.

Lue myös:

Tuomiorovasti Juice-kirkosta: ”Juice ei pilkkaa Jumalaa”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)