Tuomiokapituli säilyy Lapualla

 

Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin sijoituspaikkana pysyy Lapua. Kirkkohallituksen täysistunto äänesti asiasta äänin 10-4 kokouksessaan tiistaina.

Piispa Björn Vikström esitti poikkeavan päätösehdotuksen, jonka sisältönä oli, että kirkkohallitus esittäisi kirkolliskokoukselle Lapuan hiippakunnan siirtymistä Seinäjoelle ja hiippakunnan nimeksi tulisi Seinäjoen hiippakunta.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli esitti tammikuussa 2013 kirkkohallitukselle, että tuomiokapituli siirrettäisiin Lapualta Seinäjoelle. Tuomiokapituli arvioi sijoituspaikkaa sekä tuomiokapitulin ja piispan tehtävänhoidon että tulevaisuuden haasteiden näkökulmasta.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Tuomiokapitulin perusteluissa Seinäjoen vaihtoehdon puolesta puhui muun muassa se, että tuomiokapitulin toiminnalle tärkeät verkostot ja yhteistyötahot jo toimivat maakuntakeskuksessa.

Myös Lapuan hiippakuntavaltuustolle tehtiin aloite tuomiokapitulin siirtämisestä Seinäjoelle. Hiippakuntavaltuusto päätyi äänestyksen jälkeen kannattamaan, että tuomiokapituli pysyisi Lapualla.

Kirkkohallitus katsoi esityksen mukaan, että kokonaisarvioinnissa siirrolla saavutettavat hyödyt näyttäytyvät vähäisempinä kuin siitä aiheutuvat haitat eikä siirrolle löytynyt riittäviä perusteita.

Tuomiokapitulin sijoituspaikkapohdinta lähti liikkeelle alun perin nykyisiin toimitiloihin ja piispan virka-asuntoon liittyvistä sisäilmaongelmista.

Täysistunnon jäsen Sami Ojala jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)