Tulisieluinen syyrialaispastori Nihad elää Libanonissa todeksi Apostolien tekoja

 

Ex-muslimi Nihad Hasan huolehtii seurakuntalaistensa kanssa Libanoniin tulevista pakolaisista. Auttajan kutsumus vei myös Beirutin räjähdystä seuranneen kaaoksen keskelle.

 

Libanonissa kurdiseurakuntaa johtava pastori Nihad levittää Kristuksen rakkautta auttamalla apua tarvitsevia sekä varustamalla myös muita samaan työhön.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Samalla Jumala tekee työtään monien sunni-, alaviitti- ja shiiamuslimien sydämissä, samoin kuin druusien ja jesidien. Monista heistä on tullut Jeesuksen seuraajia viime vuosikymmenen aikana.

Tämä on yksi Syyrian kymmenvuotisen sodan odottamattomista sivuvaikutuksista.

Alku muutokseen ulkomailla

Pastori Nihad syntyi ja kasvoi muslimina. Hän on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi. Neljätoista vuotta sitten hän muutti Libanoniin.

Siellä Nihad alkoi kyseenalaistaa uskoaan. Jeesuksen sanat “Joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven” merkitsivät käännekohtaa hänen elämässään. Myöhemmin ystävät pyysivät hänet mukaan kirkkoon.

Kun Nihad alkoi seurata Jeesusta, hänen elämänsä mullistui täysin. Se on kuin moderni versio Apostolien teoista. Yrittäessään paeta Kyprokselle hän joutui vaikeuksiin venematkalla. Hänet pidätettiin, palautettiin takaisin kotimaahansa, pidätettiin uudelleen.

Vankilassa ihmisiä parani Nihadin rukouksen avulla, ja kun vankilanjohtaja mieltyi Nihadiin, hänelle annettiin vastuu ruuanjakelusta.

Jumala antoi sydämelle arabimaailman

Nihad näki näyssä Jeesuksen, joka osoitti hänelle hänen elämäntehtävänsä: oman kurdikansansa tilanteen tuomisen maailman tietoisuuteen ja ihmisten palvelemisen kaikkialla arabimaailmassa.

Muiden muslimitaustaisten pastorien tapaan myös Nihad on kärsinyt siitä, kuinka muut seurakunnat reagoivat ei-kristillisestä taustasta tuleviin seurakuntajohtajiin.

“Meitä ei kutsuta mukaan seurakuntajohtajien kokoontumisiin ja konferensseihin.” Miehen kasvoilla näkyy tuska. Hän suree sitä, ettei häneen luoteta eikä häntä oteta vakavasti hänen muslimitaustansa takia.

Jumala tekee työtään muslimien, druusien ja jesidien sydämissä.

“Meitä vainotaan taustamme takia, ja valitettavasti niin tekevät jotkut seurakunnatkin, jotka eivät ota kurdiseurakuntaa tosissaan.”

Kurdiseurakunta on erittäin aktiivinen ja ulospäin suuntautunut ja auttaa hädässä olevia ihmisiä. Pastori Nihadin ja hänen seurakuntansa avustustyö Beirutin räjähdyksen jälkeen johti siihen, että he altistuivat koronavirukselle. Kuusi seurakuntalaista joutui sairaalaan, ja pastori Nihad tarvitsi kotonaan lisähappea. Kaikki seurakuntalaiset kuitenkin paranivat, mistä kiitos Herralle!

Pastori Nihad ja hänen kurdiseurakuntansa on aktiivinen ja ulospäin suuntautunut. He vievät Kristuksen rakkauden sanomaa pakolaisten keskelle.

Evankeliumin jakamista mediassa

Nihad unelmoi kristillisestä kurditelevisiokanavasta, “jotta voisimme tavoittaa jokaisen kurdikodin Syyriassa, Irakissa ja Turkissa”. Tähänastiset kokemukset antavat toivoa unelman toteutumisesta. “Moneen vuoteen meillä ei ollut kirkkorakennusta. Jatkoimme työtä, ja sitten saimme vuokrattua erään rakennuksen. Jumala, joka on aloittanut meissä hyvän työnsä, on myös saattava sen päätökseen.”

Kurdiseurakunta vaikuttaa myös Facebookin kautta.

“Aloitimme vähästä, mutta Afrinin taistelujen jälkeen aloimme lisätä postauksia ja ihmiset alkoivat seurata meitä. Tuohon aikaan seuraajia oli jo 9 000. Myös Etelä-Libanonissa, jossa ei ole kirkkoa, ihmiset seuraavat meitä, rukoilevat ja laulavat kanssamme. Emme osanneet odottaa, että Herra käyttäisi meitä tällä tavalla, ja kiitämme häntä siitä, että hän avasi tämän oven.”

Facebookin kautta myös ne kurdit, joilla ei ole seurakuntaa, voivat kokoontua toisten uskovien kanssa.

Pastori Nihad unelmoi myös lähetystyöntekijöistä kurdien keskuudessa.

“Heidän täytyy olla kurdeja, jotta heidän ei tarvitse opetella kieltä eikä kurdien kulttuuria ja tapoja.” Hän näkee paljon potentiaalisia lähtijöitä seurakunnassaan.

“He haluavat lähteä maasta. Jos vain voisimme turvata heidän ja heidän lastensa tulevaisuuden, voisimme lähettää heidät palvelemaan.”

 
Lahjoita A