Tulevana viikonloppuna hengellisiä kesäjuhlia luterilaisittain – Uuskarismaattisuudesta lähetyshiippakunnan juhliin

 

Ennen peruskoulujen kesälomakauden päättymistä moni perhe suuntaa vielä viimeiselle lomareissuilleen. Vielä ehtii piipahtaa joko Lempäälässä, Ilmajoella tai Loimaalla hengellisillä kesäjuhlilla.

Hengellistä sadetta rukoilleet saavat ainakin osittain rukousvastauksensa. Tulevana viikonloppuna säätila jatkuu sateisena. Viikonlopun hengellisissä kesäjuhlissa ei jäädä odottelemaan poutaista ihmettä, sillä luterilainen talkooväki on ollut pystyttämässä sateensuojaa teltan muodossa tai sitten väki kokoontuu joko kirkkoon, opistoon tai kauppakeskukseen.

Karismaattisuudesta perinteiseen luterilaisuuteen

Evankelisen lähetysyhdistyksen (ELY ry) valtakunnallisia kesäjuhlia vietetään 5.-6.8. Ilmajoella, missä pidettiin liikkeen ensimmäiset juhlat 2008. Tuota ennen liike erkaantui Sleystä eri virkakäsityksen takia. ELY järjestäytyi varsin pian omaksi lähetystyötä tekeväksi järjestökseen. Yhdistys teki yhteistyötä jo alkuvaiheessa Suomen Lähetysseuran ja sittemmin myös Medialähetys Sanansaattajien kanssa. Evankelinen lähetysyhdistys hyväksyttiin viime marraskuussa kirkon kahdeksanneksi lähetysjärjestöksi.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Nyt 15 vuoden jälkeen kesäjuhlat palaavat tutuille lakeuksille. Juhlien tapahtumapaikkana tulee olemaan Ilmajoen kirkko ja Etelä-Pohjanmaan Opisto. Tämän vuoden juhlien teemana on ”Rauhan annan teille”. Paikalla on ELY:n työntekijöiden ja aktiivien lisäksi myös Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki, teologian tohtori Eija Harmanen ja musiikissa Ida Elina.

Hengen uudistuksen kesäjuhlat eli KesäSpirit järjestetään Lempäälän Ideaparkissa 4.-6.8. Kirkon sisällä vaikuttava karismaattisuudesta ja armolahjoista muistuttava yhdistys haluaa evästää ja innostaa kirkon työntekijöitä. Puhetta on erilaisista rukousmuodoista, profetoinnista, henkivalloista ja sisäisestä parantumisesta sekä esimerkiksi harjoitteita kehollisuudesta. Puhujina ovat muun muassa Timo Pöyhönen, Visa Viljamaa, Pasi Jaakkola sekä musiikissa Eve & Ossi.

Lähetyshiippakunta kutsuu juhlaväkeä puolestaan kesäjuhlilleen Loimaalle. Kyse on neljänsistä kesäjuhlista Loimaalla. Lähetyshiippakunta on luterilainen kirkko Suomessa. Sen jumalanpalveluksiin kokoontuu tuhansia kristittyjä yli neljälläkymmenellä paikkakunnalla. Piispa Juhana Pohjola valittiin vuonna 2022 puheenjohtajaksi Kansainväliseen luterilaiseen neuvostoon (ILC), jonka jäsen Lähetyshiippakunta on.

Kesäjuhlillaan Lähetyshiippakunta nostaa kuuman puheenaiheen esille, kun Lähetyshiippakunnan dekaani Joel Kerosuo puhuu kanavassaan teemalla: ”Selvitys rekisteröitymisestä uskonnolliseksi yhdyskunnaksi”. Lapsiperheiden vanhemmatkin on huomioitu esimerkiksi kanavassa, jossa pohditaan miten kristityn vanhemman pitäisi huomioida kasvatus suhteessa somemaailmaan. Loimaalle odotetaan noin kahta ja puolta tuhatta osallistujaa. Tämän vuoden teemana on ”Hän toi minut avaraan paikkaan” -ympärille. Juhla huipentuu sunnuntain jumalanpalvelukseen ja päätösjuhlaan.

HUOM! Radio Dein Aalloilla-iltapäivälähetyksessä kuulet tarkemmin sekä kesäjuhlien sisällöstä. Hengen uudistuksen kesäjuhlista tarkemmin kuulet torstaina klo 15.40, Lähetyshiippakunnan kesäjuhlista torstaina klo 16.20. ELY:n kesäjuhlista kuulet puolestaan perjantaina klo 16.15.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)