Tukiryhmä abortin läpikäyneille naisille alkaa Oulussa

 

Syyskuun alussa Karjasillan kirkolla alkaa maksuton vertaistukiryhmä abortin läpikäyneille naisille. Ryhmä on osa valtakunnallista Itutyötä. Askeleet-vertaistukiryhmää vetää neuvolatyötä tekevä terveydenhoitaja Marita Laihola. Hänen mukaansa aborttiin liittyvät kysymykset tulevat ajoittain esille neuvolatyössä.

– Askeleet-ryhmälle on selkeästi tarvetta. Ryhmässä on mahdollista käsitellä tunteitaan toisten saman kokeneiden kanssa, Laihola sanoo Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Askeleet-vertaistukiryhmässä käsitellään aborttiin liittyviä tunteita, kuten vihaa, syyllisyyttä, häpeää, irtipäästämistä ja anteeksiantoa kristillisessä viitekehyksessä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kahdeksan viikon ajan. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 27. elokuuta.

Askeleet -ryhmä on osa valtakunnallista Itutyötä, joka koostuu neuvontatyöstä yllätysraskaustilanteessa, tukimuodoista vaikeassa tilanteessa raskaana oleville, sekä vertaistukiryhmistä abortin läpikäyneille. Ituprojekti on toiminut Tampereella jo vuodesta 2004 ja toiminta on vähitellen levinnyt ympäri Suomea. Mallia on otettu erityisesti Englannista, jossa tämän kaltaista kristillistä sosiaalityötä on tehty jo vuodesta 1984. Oulussa on koulutettu vapaaehtoisia ryhmänohjaajia parin viime vuoden aikana.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Lisätietoja tästä linkistä.