Tintti-elokuvasta löytyy kristillisiä viitteitä

 

Tuhannen tuhatta turjaketta! Tintti tuntee Raamattua ja kristillistä perinnettä. Tämän voi päätellä hiljattain ensi-iltansa saaneesta, vauhdikkaasta Hollywood-animaatiosta Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus sekä sen pohjana olevista sarjakuva-albumeista Yksisarvisen salaisuus ja Rakham Punaisen aarre. Steven Spielbergin ohjaama elokuva on klassinen seikkailukertomus, aarrejahti ja sellaisenaan varsin uskollinen piirtäjä Hergén Tintti-sarjisten tarinoille.

Seikkailussa on paljon kohellusta, taistelua ja kummia käänteitä, mutta loppu kulminoituu aarrevihjeeseen mysteerillisestä kotkan rististä. Ja juuri tuolloin Tintin raamatuntuntemus ja kirkollinen yleistieto punnitaan.
Tintin ja kapteeni Haddockin tie johtaa vanhan kartanon kryptaan, entiseen kappeliin, jossa komeilee vanhaa miestä esittävä patsas.
Patsaan edessä on maapallo ja vieressä kotka. Kädessään partaveikko pitelee ristiä.
Tintti tunnistaa kotkan symboloivan evankelista Johannesta, joka toisinaan kerrotun kristillisen perinteen mukaan eli ainoana apostolina ikämieheksi.
Näin Tintti oivaltaa: aarteen on oltava lähellä. Niinpä satoja vuosia vanha kulta-aarre löytyykin – mistäs muualta kuin ristin juurelta.