Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Tiekirkkoon pääsee tänä kesänä myös metrolla

 

Kesämatkailijoita palvelevat Tiekirkot avaavat ovensa. Tiekirkkojen ketjuun on ilmoittautunut kaikkiaan 262 kirkkoa.

Tänä vuonna Tiekirkkoon on mahdollista pysähtyä myös metroreitin varrella, kun Vuosaaren ja Kallion kirkot ovat ilmoittautuneet mukaan. Kaikki Tiekirkot löytyvät tiekirkot.fi-verkkopalvelusta. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.

Tiekirkkojen valtakunnallista ketjua Kirkkopalveluissa luotsaava kehittämispäällikkö Jari Kupiainen kertoo, että monissa kirkoissa on oheisohjelmaa mehutarjoilusta urkuvartteihin. ”Lähes kaikissa Tiekirkoissa on opas, jolta voi kysyä kirkon lisäksi myös lähialueen muista kiinnostavista nähtävyyksistä. Monet seurakunnat ovat tarjonneet kesätöitä nuorille Tiekirkko-oppaina. Lisäksi oppaan tehtävissä toimii suuri joukko kokeneita vapaaehtoisia”, Kupiainen kertoo Kirkkopalvelujen tiedotteessa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Viime vuonna kävijät tilastoineista kirkoista suosituin oli Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 55 000 kävijää.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet