Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Teologian yliopisto-opinnot kiinnostavat entistä harvempia

 

Hakijamäärä teologian opintoihin pomppasi peräti neljänneksen Åbo Akademissa. Kuva: Rolf Niskanen/Åbo Akademin kuvapankki

Helsingin yliopistossa hakijamäärä tippui lähes sadalla, Itä-Suomen yliopistossa parillakymmenellä, mutta Åbo Akademissa teologian vetovoima nousi selvästi viime vuoteen verrattuna.

Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan haki tänä vuonna 654 opiskelijaa. Vuonna 2016 vastaava luku oli 744 ja sitä aiemmin 778.

Itä-Suomen yliopistossa läntisen teologian opinnot kiinnostivat yhteensä 195:ttä opiskelijaa, kun vuonna 2016 hakijoita oli 215.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Åbo Akademiin teologiaa pyrki opiskelemaan 48 henkilöä, kun määrä viime vuonna oli 38.

Opinpolku.fi:n mukaan teologia tieteenä selittää ilmiöitä, jotka liittyvät ihmisten uskonnolliseen ajatteluun ja toimintaan sekä maailmankatsomukseen.

Teologinen tutkimus ja koulutus tuottavat laajaa uskonnon asiantuntijuutta, jota tarvitaan erilaisissa työtehtävissä muun muassa kirkoissa, oppilaitoksissa ja tutkimustyössä.

Teologien enemmistö työllistyy papeiksi ja uskonnonopettajiksi, mutta yhä suurempi osa teologisen koulutuksen saaneista toimii esimerkiksi kansalaisjärjestöissä tai erilaisissa kansainvälisissä ja kulttuurienvälisissä tehtävissä.

Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan hyväksyttiin tänä vuonna 132 opiskelijaa, Itä-Suomen yliopistoon 59 ja Åbo Akademiin 22.

 

Aiheet