Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Telttapäivät varustavat kertomaan Jeesuksesta

 

Markku Muurimäki innostui kertomaan ensimmäistä kertaa kesämissiossa vierailleelle Juha Takalalle Israelista. Taustalla Seinäjoen kesämission teltta.

Kansanlähetys on järjestänyt Etelä-Pohjanmaalla telttapäiviä 1970-luvulta saakka. Yli kahdellakymmenellä Etelä-Pohjanmaan paikkakunnalla tänäkin kesänä kiertävä teltta pystytettiin perjantaina Seinäjoelle. Seinäjoella tapahtuma järjestetään yleensä muita kuntia isommin kesämissio-nimisenä, ja se on telttapäivien huipentuma. Yleisöä Seinäjoen kesämissiossa on parhaimmillaan jopa parisataa päivässä.

TEKSTI JA KUVA: MIKAEL TAMMILEHTO

Etelä-Pohjanmaan muilla paikkakunnilla tapahtumat keräävät yleensä neljästäkymmenestä kahdeksaankymmeneen kävijää tilaisuutta kohden. Pienemmillä paikkakunnilla telttapäivien ohjelmaan kuuluu raamattutunti ja iltaseurat.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Seinäjoen kesämission vetonaulana oli viime viikonloppuna pastori Eero Junkkaalan raamattutunnit ja opetusosiot. Junkkaala puhui tilaisuuksissa muun muassa ihmisten välisistä suhteista ja kristittyjen erilaisuudesta. Musiikista tapahtumassa vastasi tangoprinsessa Jaana Pöllänen.

Telttaan ei kynnystä

Parikymmentä vuotta telttapäivillä käynyt Markku Muurimäki on siirtynyt jo jonkin aikaa sitten kuulijan paikalta tekijäksi. Hän on ollut muun muassa pystyttämässä telttaa ja pitänyt opetuksia. Vapaaehtoisten joukko on ollut ilahduttavan suuri.

– Tänä kesänä pidin esimerkiksi yhden opetuksen Jumalan omaisuuskansasta, Israelista, kertoo teltan kirjamyynnissä ollut kansanlähetysaktiivi Markku Muurimäki.

Muurimäki vitsailee, että telttaan ei ole kynnystä, toisin kuin kirkkoon. Hän kuitenkin vakavoituu ja kertoo huomanneensa, että usein ihmisten on tosiaan helpompi tulla telttaan kuin seurakunnan tilaisuuteen.

Muurimäen mukaan Kansanlähetyksen telttapäivien tavoitteena on, että mahdollisimman moni ihminen voisi tulla uskoon. Tapahtumaa on hänen mukaansa leimannut vahva Raamattu- ja opetuskeskeisyys sen alkuajoista asti. Muurimäki kertoo myös, että ei tapahtumien järjestäminen aivan turhaa ole ollut: lukuisat ihmiset ovat saaneet joka kesä oppia tuntemaan Jumalan ja uskovat ovat saaneet rohkeutta kertoa uskosta lähimmäisilleen.

– On hyvä aina muistaa, että uskoontulot eivät ole kuitenkaan ihmisten aikaansaannoksia, vaan ne ovat Jumalan työ meissä.

Nurmosta kotoisin oleva Juha Takala oli tullut päiville lehti-ilmoituksen innoittamana.

– Tykkään käydä eri herätysliikkeiden seuroissa ja tilaisuuksissa, sekä tutustua niiden hengelliseen perintöön ja antiin.

Takala ei ole aiemmin käynyt vastaavanlaisessa pienimuotoisessa hengellisessä telttatapahtumassa ja kiitteleekin sitä hyvästä opetuksesta. Eniten häntä oli kiinnostanut Eero Junkkaalan terveiset Afrikasta.

Vaikka kävijöistä suurin osa onkin keski-ikäisiä ja sitä vanhempia, juoksee teltan ulkopuolella liuta pieniä lapsia innoissaan. Rehevöityneelle nurmikentälle pystytetyn teltan ympärillä on paljon leikkitilaa. Mukaan mahtuisi kuitenkin vielä lisää lapsia ja heidän vanhempiaan. Markku Muurimäen sydämellä onkin jo pitkään ollut kysymys, miten mukaan saataisiin vielä lisää sellaisia ihmisiä, etenkin nuoria perheitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie