Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Teemu Laajasalosta Helsingin seurakuntayhtymän johtaja

 

Kuva: Marko.fi

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo jatkaa tehtävässään, mutta jatkossa hänen ajastaan kilpailee myös Helsingin seurakuntayhtymän johtajuus.

Helsingin seurakuntayhtymän johtajan tehtävä on luottamustoimi. Teemu Laajasalo on ensimmäinen kirkkoherra, joka ottaa tehtävän hoitaakseen. Valinnalla halutaan vahvistaa seurakuntien roolia seurakuntien muuttuvan toimintakulttuurin keskellä. Esityksen Laajasalon valinnasta teki sitä varten nimetty työryhmä. Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti asiasta torstaina. Tehtävä on kaksivuotinen ja se alkaa 1.1.2017.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin tulee vielä vahvistaa Teemu Laajasalon lopullinen valinta siten, että se myöntää Laajasalolle sivutoimiluvan. Myös aikaisemmat Helsingin seurakuntayhtymän johtajat ovat hoitaneet tehtävää oman toimensa ohella.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kotimaa24.fi -sivustolle antamassaan lausunnossaan Laajasalo uskoo aikansa riittävän. ”Ajastani olen tarkka. Aika paljon on sellaista istumista ja jutustelua kirkossa, mistä ei niin kauhean paljoa mitään seuraa. Jos siihen ei osallistu, niin kyllä aika riittää”, hän toteaa..

Teemu Laajasalo, 42, vihittiin papiksi vuonna 1997. Kallion kirkkoherraksi hänet valittiin loppuvuonna 2012 ja siinä tehtävässä hän toiminut helmikuusta 2013. Laajasalo on paitsi pappi myös kasvatustieteen tohtori ja hän on uransa aikana työskennellyt myös kouluttajana. Laajasalo tunnetaan  television Yleleaks-ohjelmasta ja hänellä oma haastatteluohjelma radio Deissä. Teemu Laajasalo valittiin vuoden papiksi 2015. Valinnan perusteluissa todettiin muun muassa että Teemu Laajasalo on luonut uusia toimintatapoja pääkaupunkiseudun jumalanpalveluselämään ja tuonut kirkkoa myönteisesti esille julkisuudessa.