Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Tampereella viime syksynä alkanut matalankynnyksen Walk in -terapia laajenee Helsinkiin ja Keravalle

 

Walk in -terapiat käynnistyivät Tampereen Vanhassa kirkossa syyskuussa 2021. Kuva: Sari Savela

Viime syyskuussa Tampereella käynnistyi pilottihanke, jossa nuorille aikuisille tarjotaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Tammikuun lopussa palvelu käynnistyy Helsingissä Matteuksenkirkolla.

Korona-aikana nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet voimakkaasti. On yksinäisyyttä, ahdistusta, masennusta ja päihteiden väärinkäyttöä. Tampereella seurakunta on kehittänyt uudenlaisen kokeilun nuorten auttamiseksi. Mielen hyvinvoinnin kanssa kamppailevat nuoret saavat apua ongelmiinsa walk in -terapiasta, jota järjestetään Tampereen Vanahssa kirkossa maanantaisin. Kirkkohallituksen ja YAD ry:n (Youth against drugs) yhteinen palvelu on tarkoitettu 16-30-vuotiaille nuorille aikuisille.

Matalankynnyksen Walk in terapia on ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, jossa asiakas voi kävellä paikalle ilman ajanvarausta. Palvelu on ilmaista ja anonyymia asiakkaan niin halutessa. Yksi asiakastapaaminen kestää tunnin. Lyhytterapian ajatus on, että yksikin kerta voi riittää. Palvelua tarjoavat terapeutit ovat ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

– Pyydämme asiakkaita täyttämään pienen lomakkeen, jossa kysytään, mistä meidän olisi tänään hyvä puhua. Emme rajaa aihetta, vaan asiakas päättää mistä puhumme, kertoo Tampereen seurakuntien erityisnuorisotyön koordinaattori Tuomas Perkiö.

Ajatus Walk in –terapiasta syntyi, kun Perkiö kuuli, että vastaavaa toimintaa on tehty hyvin tuloksin muun muassa Kanadassa. Idea sai lisää tuulta purjeisiin, kun Perkiö jutteli aiheesta tapaamisessa YAD ry:n työntekijöiden kanssa. Molemmilla organisaatioilla oli yhteinen huoli nuorten mielen hyvinvoinnista ja halu auttaa.

Keväällä 2022 walk in -terapiapalvelu laajenee myös Helsinkiin ja Keravalle. Helsingin Matteuksenkirkolla palvelu alkaa jo 24. tammikuuta.