Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tämä 60 vuotta täyttävä helluntaiseurakunta on perustettu ”Moskovassa”

 

Uuraisten helluntaiseurakunnan keskellä toimiva rukouspiiri on kokoontunut jo vuodesta 1958, ja mukana on edelleen yksi alkuperäinen jäsen. (Riitta Mäkinen)

Uuraisilla halutaan olla lähellä Jumalaa ja ihmistä.

Joukko uskovia kokoontui Höytiän kylällä Moskova-nimisessä työväentalossa ja päätti keväällä 1964 perustaa paikallisseurakunnan. Jäseniä Uuraisten helluntaiseurakunnassa on nykyään 118, ja mukana on edelleen yksi, 102-vuotias perustajajäsen. 

 

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Pastorina aloitti helmikuussa 2024 Jyrki Hakonen, jolle uskovien yhteys yli seurakuntarajojen on tärkeää. Asuessaan Viitasaarella, josta on kotoisin, hän kuului Vapaakirkkoon, toimi lapsi- ja nuorisotyössä yhdessä helluntaiseurakunnan kanssa ja oli palkkatöissä evankelisluterilaisessa seurakunnassa.   

 

Seurakuntarakennuksemme sijaitsee hyvällä paikalla koulua vastapäätä nuorisotalon, urheilukentän ja kirjaston lähellä. 

 

Rakennuksessa toimi aiemmin T-valinta Esari sekä baari. Vuonna 1995 seurakunta osti ja remontoi rakennuksen. Nykyään tiloissa on kirkkosali, kirpputori, kerhotila, ruokasali ja keittiö, ja entisen baarin tiloissa toimii lähetyskahvila. 

 

Kodeissa kokoontuva rukouspiirimme on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1958 lähtien. Yksi rukouspiirin osallistujista oli mukana jo alkuvuosina. 

 

Sydäntämme lähellä on ihmisten kohtaaminen. Haluaisimme seurakunnan olevan paikka, jonne ihminen voi tulla omana itsenään iloineen ja murheineen ja jossa evankeliumi olisi esillä.  

 

Meitä haastavat kohoavat kustannukset ja paikkakunnan pienuus. Osa nuorista muuttaa opiskelun ja työn perässä pois. Alueellamme on kuitenkin paljon lapsiperheitä, ja haluamme löytää tulevaisuudessa uusia toimintamuotoja, joilla tavoittaa lapsia, nuoria ja perheitä.  

 

Lähetystyö on ollut tärkeä osa toimintaamme alusta alkaen. Tällä hetkellä olemme mukana tukemassa Etiopiassa lähetystyötä tekevää Leppäsen perhettä. Tuemme lisäksi Ukrainassa tehtävää työtä ja olemme mukana Uuraisille muuttaneiden ukrainalaisten kotoutustyössä.   

 

Rukoilemme herätystä.  

 

Vastaukset saimme rukouspiiriläisiltä. 

 

Aiheet