Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Talebanien isku parin kilometrin päässä hiippakunnan toimistosta

 

Pakistanin Peshawarissa talebanit hyökkäsivät tiistaina armeijan ylläpitämään kouluun. Iskussa on kuollut yli 130 lasta ja sairaalassa on hoidettavana ainakin 245 lasta. Suomen Lähetysseuran kumppanuuskirkon hiippakunta Peshawarissa sijaitsee vain parin kilometrin päässä iskun kohteena olevasta koulusta. Vieressä sijaitsee myös katolinen kirkko.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajan sijainen Rolf Steffansson on ollut yhteydessä hiippakuntasihteeri Nadiem Gilliin. Hiippakunnan toimistossa ei ole tietoa, onko uhrien joukossa myös seurakuntalaisten lapsia. Koulu on armeijan ylläpitämä ja se on tarkoitettu muun muassa armeijan työntekijöiden lapsille.

Suomen Lähetysseura tukee hiippakunnan koulutusta ja Peshawarissa on useita Lähetysseuran kummilapsia. ”Lapsiin kohdistunut väkivalta on saatava loppumaan eikä lapsia saa käyttää hyväksi sotatoimissa. Hiippakunnasta toivotaan, että muistamme heitä rukouksissa. Itse vielä lisään, että Suomen valtion ja EU:n tulisi puuttua alueen ihmisoikeustilanteeseen”, Rolf Steffansson sanoo Lähetysseuran tiedotteessa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie