Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Takatukkatoukokuu tuo jääkiekon MM-kisahuumaa rukouselämään

 

Takatukka on toukokuun tukkamalli.

Takatukkatoukokuussa ei ole kyse (pelkästään) jääkiekkoon liittyvästä tukkatyylistä vaan Uusi Verso haluaa piristää ihmisten rukouselämää jääkiekosta tutuin termein.

Tampereen evankelis-luterilaisten seurakuntien toimintaan kuuluva Uusi Verso kampanjoi toukokuussa ajankohtaisesti MM-jääkiekkoon liittyen. Samalla kun Leijonat pelaavat Tsekissä pidettävissä maailmanmestaruuskisoissa, Uusi Verso kehottaa huomaamaan, miten Jumala rakentaa ympärillämme pelinavauksia koko ajan.

Tempausta muiden seurakuntalaisten kanssa ideoimassa olleen Uuden Verson nuorten aikuisten työntekijän Salla Kuisman mukaan Takatukkatoukokuu ei ollut alun perin tähtäimessä, vaikka siihen päädyttiinkin.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Takatukkatoukokuu syntyi useamman idean yhdistämisestä. Halusimme ennen kaikkea herätellä ihmisiä huomaamaan mitä Jumala saa ympärillä aikaan, Kuisma kuvailee.
– Tärkeintä osallistumisessa on rento meininki ja elämänilo, hän lisää.
– Tavoitteena ei ole ryppyotsainen suorittaminen vaan yhteispelin henki, itsensä likoon laittaminen ja tietenkin myös se hyvä, jonka puolesta ollaan liikkeellä kristittyinä.

Elämä on kuin jääkiekkoa

Tähän Jumalan järjestämään peliin Uusi Verso haastaa heittäytymään mukaan. Takatukkatoukokuun kolme tärkeintä lätkätermiä eivät sentään tule asiantuntijana kunnostautuneelta Juhani ”Tami” Tammiselta. Ne ovat nimittäin niinkin yleisiä kuin pelisilmä, lämäri ja tuuletus.

Pelisilmällä viitataan tilanteiden ennakoimiseen ja oikeaan ajoitukseen. Ohjeena on rukoilla joka aamu kuukauden ajan, että Jumala näyttäisi pelipaikkoja.

Lämäri tarkoittaa sitä, että nämä edellä mainitut paikat pitää käyttää rohkeasti. Itsensä voi laittaa likoon monin tavoin, esimerkiksi antamalla aikaa, rohkaisemalla, vaihtamalla öljyt, ilahduttamalla jotenkin, kutsumalla seurakuntaan tai kertomalla miten Jumala on omassa elämässä toiminut.

Tuuletus tarkoittaa onnistumisen ja tässä tapauksessa myös ei niin onnistuneen suorituksen hehkuttamisesta. Oman lämäritarinansa voi kertoa kaverille ja tuuletuskuvia voi postata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #takatukkatoukokuu.

Koko joukkue tuulettamaan

– Tuuletuksen pointti on erityisesti iloita yhdessä siitä, mitä Jumala tekee, Kuisma kertoo.

– Tuuletuksia ja tarinoita on tullut heti Takatukkatoukokuun lanseeraamisesta asti ja uutiskirjeen tilaajia on ollut tähän mennessä reippaasti, hän luonnehtii.

Koska jääkiekko on joukkuepeli, voi mukaan Takatukkatoukokuuhun haastaa mukaan pelikavereita. Uutiskirjeen postituslistalle liittymällä saa joka päivälle ”oman lämärivinkin tai seurakuntalaisen lämäritarinan herättelemään pelisilmiä”. Kuisma ei pidä mahdottomana, että Takatukkatoukokuu tulisi uudestaan.

– Tietenkään ajankohdaksi ei käy mikään muu kuin toukokuu. Katsotaan kuitenkin ensin, millaiset siivet kampanja lopulta saa, hän nauraa.

Lähde: Uusi Verso