Syyrialaisia kääntyy kristityiksi entisellä Isis-alueella

 
Pakolaiskriisi näkyy Turkin ja EU:n rajalla

Kuvituskuva: Shutterstock

Kobanên kaupungissa Pohjois-Syyriassa useat muslimitaustaiset perheet ovat kääntyneet kristinuskoon sen jälkeen, kun terroristijärjestö Isis menetti hallintansa kaupungista.

Kääntyneet kertovat, että sota ja islamin nimissä tehdyt hyökkäykset ovat saaneet heidät kääntymään uuteen uskoon. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters 16. huhtikuuta.

Vaikka Isisin äärimmäinen islam-tulkinta nauttii hyvin harvojen muslimien suosiota, järjestön väkivaltaisuudet ovat vaikuttaneet monien muslimien uskonkäsityksiin. Reutersin mukaan agnostismi ja paikoin kristinusko ovat lisääntyneet Pohjois-Syyrian kurdialueiden asukkaiden keskuudessa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kriitikoiden mukaan ihmisiä kääntyy kristinuskoon taloudellisen tuen, työpaikkojen ja Eurooppaan muuttamisen toivossa. Kobanên kristityt torjuvat nämä syytökset. Maxim Ahmed, 22-vuotias mies, joka menetti kätensä Kobanêssa tapahtuneessa räjähdyksessä, kertoo, kuinka hän tapasi kurdilaisia ja turkkilaisia kääntyneitä, kun hän oli hakemassa lääkintäapua Turkista. ”He näyttivät onnellisilta ja puhuivat rakkaudesta. Niinpä minäkin päätin seurata Jeesuksen opetuksia”, hän kertoo Reutersille.

Herätyksen seurauksena kaupungissa perustettiin viime vuonna ensimmäinen evankelinen seurakunta. Seurakuntaa perustamassa ollut Omar Firas sanoo, että siellä käy tällä hetkellä noin kaksikymmentä perhettä, jotka muodostavat 80–100 hengen joukon. Seurakunta kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin ja on avoin kaikille, jotka haluavat liittyä mukaan.

 
artikkelibanneri Uusi Tie