Syksyn lähetyskurssi päättyi: ”Aika keltanokkia me vielä olemme, mutta meitä on kuitenkin valmisteltu hyvin tuleviin tehtäviimme”

 

Kuva: Outi Rajala

Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää vertasi päätösjuhlassa lähetyskurssia asepalvelukseen: ”Teidät on nyt koulutettu taistelemaan evankeliumin puolesta rauhan asein.”

Teksti: Outi Rajala

Syksyn lähetyskurssin päätösjuhlaa vietettiin Kauniaisissa keskiviikkona 20.12.2017. Suomen Raamattuopiston, Medialähetys Sanansaattajien, Kirkon lähetystyön keskuksen ja Lähetysyhdistys Kylväjän yhteistyössä järjestämällä kurssilla opiskeli syksyn ajan 12 tulevaa lähetystyöntekijää, joista kaksi oli Medialähetys Sanansaattajista ja yksi Viron kirkosta.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Kurssi on valmistanut lähetyskandidaatteja lähetystyöhön lähtemiseen kokonaisvaltaisesti. Kurssilla on opiskeltu muun muassa Raamattua, missiologiaa, dogmatiikkaa, lähetyshistoriaa, kulttuuritietoutta, lähettihuoltoon liittyviä asioita sekä käyty läpi eri työalojen- ja kohteiden erityispiirteitä. koskettavinta on ollut se, että lähetystyöntekijät ovat selvinneet kaikesta Jumalan tuella ja avulla”, totesi Sansan kurssilainen Joanna Rantamäki. Hän rohkaisi lähetyskurssilaisia, ”kurssiperhettään”, Filippiläiskirjeen sanoin: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil. 4:6-7)

Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää kiteytti syksyn lähetyskurssin annin jouluevankeliumin sanoihin: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisillä, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Hän pohti sitä, miten mielenkiintoista on se, että kunniaa Jumalalle oli laulamassa taivaallinen sotajoukko. ”Lähetystyötä tehdään Jumalan kunniaksi, jotta ihmisillä olisi rauha. Lähetyskurssia voisi verrata asepalvelukseen. Teidät on nyt koulutettu taistelemaan evankeliumin puolesta rauhan asein.”

”Aika keltanokkia me vielä olemme, mutta meitä on kuitenkin valmisteltu hyvin tuleviin tehtäviimme”, jatkoi lähetysjohtajan ajatusta koulutustyöhön Itä-Aasian vaimonsa kanssa lähdössä oleva Kylväjän lähettikandidaatti. ”Tärkeintä valmistautumista on kuitenkin ollut Raamatun Sanan lukeminen.”

Kutsun löytäminen on elinikäinen prosessi

Kurssin johtajana on toiminut Kylväjän työalajohtaja ja koulutuspäällikkö Pentti Marttila ja kurssin assistenttina Sanna Erelä. Opettajia kurssilla on ollut Kylväjän ja Sansan lisäksi muista lähetysjärjestöistä ja Kirkon lähetystyön keskuksesta. Medialähetys Sanansaattajien kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala muistutti puheessaan kurssilaisia siitä, miten Jumalan kutsu on lähetystyön perusta: ”Teidän täytyy oppia, mikä on Jumalan kutsu teidän elämässänne. Kutsun löytäminen ei ole välttämättä helppoa, vaan elinikäinen prosessi: Mikä on minun kutsuni tänään, mitä Jumala haluaa minun tekevän?”

Kaikki yhdeksän Kylväjän kurssilaista siunataan lähetystyöntekijöiksi ensi kesänä Lähetyksen kesäpäivillä. Kurssilaisista yksi pariskunta on lähdössä koulutustyöhön itäaasialaisen yliopiston yhteyteen, Sanna Kelkka opiskelee venäjän kieltä lähteäkseen seurakuntatyöhön Itä-Siperiaan, yksi kurssilaisista valmistautuu lähtemään muslimityöhön Pohjois-Afrikkaan, yksi Mongoliaan. ”Kahden pariskunnan puolesta rukoilemme ja selvitämme vielä, mikä työalue olisi heidän paikkansa”, toteaa Kylväjän ulkomaisen työn työalajohtajana toimiva Pentti Marttila.

Raamattuopistolla järjestettyyn juhlaan kokoontui kurssilaisten ja järjestäjätahojen työntekijöiden lisäksi joukko kurssilaisten ystäviä ja omaisia sekä monia pitkän linjan lähetystyöntekijöitä. ”On ilo nähdä, että työ jatkuu”, totesi Etiopian-pioneerilähetti Ritva Olkkola-Pääkkönen.