Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Sveitsin kansallislaulu muutetaan maallisemmaksi

 

(kuva: wikipedia)

Sveitsin kansallislaulua ollaan muuttamassa nykyistä maallisemmaksi. Uuden sanoituksen tulee viitata Sveitsin perustuslain arvoihin, kuten demokratiaan ja solidaarisuuteen.

Ensi vuonna Sveitsissä järjestetään kilpailu kansallislaulun uudelleen sanoittamiseksi, koska nykyisessä hymnissä on hengellistä ainesta, joka halutaan poistaa.

Ensisijassa etsitään uutta sanoitusta, mutta kilpailijat voivat myös säveltää uuden melodian, projektin johtaja Lukas Niederberger kertoi uutistoimisto BBC:lle.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Nykyinen teksti on vuodelta 1841, ja siinä on viittauksia Jumalaan, rukoukseen, vuoriin ja auringonpaisteeseen. Sitä kutsutaankin Sveitsiläiseksi psalmiksi. Uuden sanoituksen tulee viitata Sveitsin perustuslain arvoihin, kuten demokratiaan ja solidaarisuuteen.

– Virallisesti laulumme on psalmi, rukous, mutta meillä on avoin yhteiskunta, uskonnollisesti neutraali. Meillä on ateisteja, ei yhtä ainoaa jumalaa, joten tämä hymni on vaikea, Niederberger selittää.