Suviseurat järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen kenttätapahtumana – Reisjärvi jäi ilman livetapahtumaa

 
ilmakuva-kentästä-joka-on-täynnä-autoja-ja-matkailuvaunuja

Edellisen kerran Suviseurat järjestettiin kenttätapahtumana Muhoksella 2019. Kuva: Kuvapalvelu/Suviseurat

Pohjoismaiden suurin hengellinen kesäjuhla Suviseurat järjestetään tänä vuonna Lopella Räyskälän lentokentällä 1.–4.7.2022.

Kolmen vuoden tauon jälkeen vanhoillislestadiolaisten kesäjuhlat suviseurat järjestetään kenttätapahtumana. Koronapandemian vuoksi suviseurat järjestettiin vuosina 2020 ja 2021 etäyhteyksin. Lue lisääSuviseurat järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena radiossa ja verkossa

Reisjärvi jäi vaille kenttätapahtumaa. Alunperin siellä oli tarkoitus järjestää juhlat kesällä 2020, ja sitten 2021. Tänä vuonna pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma järjestetään Lopella 1.-4.7. teemalla Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta (Mark. 10:14).

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Seura-alueena on vuoden 2012 Suviseuroista tuttu lentokenttä metsäalueineen. Yhteensä seura-aluetta on 185 hehtaaria. Suviseurat toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Kenttätalkoot käynnistyivät vappuaattona. Suviseuroihin odotetaan saapuvaksi noin 76 000 seuravierasta.

Suviseurojen ohjelma koostuu seurapuheista, virsistä ja lauluista. Tänä vuonna Yle välittää sunnuntain jumalanpalveluksen suorana seurateltasta myös TV1:n kautta. Lisäksi jumalanpalveluksia on 14:ssä lähialueen kirkossa, joista kaksi tilaisuutta on ruotsinkielisiä. Kesäseuraradio välittää koko kesän suuret seuratapahtumat FM-taajuuksilla ja verkossa 29.6.–8.8.2022.

Vanhoillislestadiolaisuus on lestadiolaisen herätysliikkeen suurin suuntaus. Suomessa on tällä hetkellä 173 rauhanyhdistystä, joiden piirissä vanhoillislestadiolaiset toimivat. Näihin yhdistyksiin kuuluu noin 33 000 jäsentä. Vanhoillislestadiolaisuuden ensimmäiset suuret seurat järjestettiin vuonna 1906, nimitys suviseurat vakiintui käyttöön vuodesta 1954 lähtien.