Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suvelan kappeli kilpailee Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnosta

 

Espoossa kirkkoon kuuluu enää alle 50 prosenttia espoolaisista. Helmikuussa Espoosta tuli kolmas kaupunki, jossa kirkkoonkuulumisprosentti on alle 50. Muut kaksi kaupunkia ovat Helsinki ja Vantaa. Kuvassa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alueella oleva Suvelan kappeli. Kuva Sari Savela

Espoon piispa Tapio Luoma vihkii hiljattain valmistuneen kappelin käyttöön sunnuntaina 4.9.

Suvelan kappeli Espoossa on valittu Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon finaaliin. Kilpailun muut finalistit ovat:  Lappeenrannan kaupunginteatteri, Löyly Helsingin Hernesaaressa ja Rovaniemen keskuskentän katsomorakennus Railo. Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon tänä vuonna kolmatta kertaa. Palkinnon saajan valitsee entinen pääministeri Paavo Lipponen. Voittaja julkistetaan 13.10. Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Suvelan kappelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA. Kappelin kantavat rakenteet ovat puuta ja betonia. Katto- ja seinäpinnoite on kuparipeltiä. Rakennus on suunniteltu kokonaan esteettömäksi liikkua. Uusi kappelirakennus korvaa vuonna 1981 valmistuneen vanhan kappelin.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Espoon piispa Tapio Luoma vihkii kappelin käyttöön sunnuntaina 4.9.