Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

SuomiTV:n kristillisten ohjelmien tueksi rukouspuhelin

 

Joel Hallikainen esiintyi SuomiTV:n Astu tarinaan -ohjelmassa. Kuva: SuomiTV

Sunnuntaiaamupäivisin toimiva rukouspuhelin antaa SuomiTV:n katsojille mahdollisuuden pyytää esirukousta päivän polttaviin kysymyksiin.

Ajattelimme, että kun ohjelmat koskettavat ajankohtaisia asioita, niin olisi hyvä, että ihmisillä olisi mahdollisuus keskustella aiheista ja pyytää esirukousta, SuomiTV:n kristillisistä sunnuntai-aamun ohjelmia tuottavan IRR-TV:n ohjelmavastaava Laura Haukka kertoo.

IRR-TV on käyttänyt samaa systeemiä Venäjälle suuntautuvissa kaupunkimissioissaan. Puhelinpalvelu on osoittautunut hyväksi tavaksi tavoittaa ei-uskovia.

SRO neliöb. 10-16.6.

Rukouspuhelimelle on tarvetta, sillä Laura Haukan mukaan ensimmäisellä kerralla soittajia oli jo yli 20.
– Ihmiset pyysivät rukousta itsensä ja omaistensa puolesta sekä niiden aiheiden puolesta, joista ohjelmissa keskusteltiin.

SuomiTV:llä ei ole vastustettu rukouspuhelinpalvelua.
– Rukouspuhelin koskee enemmän omien ohjelmiemme sisältöä, Haukka selittää.

Rukouspuhelin päivystää sunnuntaina hengellisten ohjelmien aikaan – lukuun ottamatta Sunnuntaikatsausta ja lasten ohjelmia. Kanavalla pyörivät tuolloin erilaiset dokumentit ja ajankohtaiset ohjelmat.

Puhelimen päähän vapaaehtoisia

Rukouspuhelinpalvelu oli toiminnassa ensimmäisen kerran reilu kaksi viikkoa sitten ja toisen kerran viime sunnuntaina.

Puhelinpalvelu on tarkoitus saada jokaviikkoiseksi, kunhan palveluun saadaan mukaan tarpeeksi vapaaehtoisia.
– Tarvitsisimme mukaan vastuullisia ihmisiä vastaamaan puhelimiin, joilla on kokemusta sielunhoidosta, ymmärrystä ihmisestä ja tunteista ja kykyä antaa oikeita neuvoja. Ja olisi tärkeää, että nämä henkilöt olisivat seurakuntiensa suosittelemia, Laura Haukka kertoo.

Esirukoushetken tai keskustelun jälkeen vastaajat rohkaisevat soittajia etsimään lähiseurakunnastaan lisää tietoa, tukea ja yhteyttä.
– Toivomme, että rukouspalvelumme kautta mahdollisimman moni suomalainen tulisi autetuksi, löytäisi toivon ja elävän uskon Jumalaan, Haukka päättää.