Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Suomesta karkotettavaa Markia yritetään auttaa adressilla

 

Seurakuntalainen kertoi viime viikolla muslimista kristityksi kääntyneestä turvapaikanhakijasta, joka maahanmuuttoviraston ja Helsingin hallinto-oikeuden päätöksellä käännytetään kotimaahansa Egyptiin.

Sekä turvapaikanhakija että hänet kastanut Suomen International Evangelical Churchin pastori Timo Keskitalo ovat vakuuttuneita, että turvapaikanhakijaa odottaa kotimaassaan kuolemanrangaistus.

Adressit.com-sivustolle perustettu aiheeseen liittyvä ”Antakaa turvapaikka kristitylle Markille” –vetoomus on kerännyt parissa päivässä noin 1200 allekirjoitusta.

Uusi Tie -lehden tietojen mukaan Mark on entinen muslimi, jota on jo aiemmin Egyptissä pidetty ja kidutettu vankilassa. Viime vuonna Mark kääntyi kristityksi. Suomen International Evangelical Churchin (IEC) pastori Timo Keskitalo kastoi hänet joulukuussa.

Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus eivät pidä Markin kääntymistä kristityksi uskottavana.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Markin kääntymisestä todistavat lukuisat keskustelut, rukousyhteys – hän on rukoillut usein vapaasti ääneen – ja osallistuminen kotiraamattupiiriin viikoittain. Hän on myös asunut Vivamon raamattukylässä. Se on intensiivinen asumisen muoto, jossa on vaikea olla jotain muuta kuin mitä on, Timo Keskitalo puolestaan kommentoi.

Yli kolme vuotta Suomessa asuneella Markilla on Egyptin oikeuslaitoksen dokumentti, jonka mukaan hänet on vuonna 2011 tuomittu 15 vuodeksi kuritushuoneeseen. Markin saaman tuomion oikeellisuuteen ei kuitenkaan uskota, ”koska se ei täsmää Maahanmuuttoviraston saamaan maatietoon Egyptistä”. Antero Leitzinger vastaa sen hankinnasta. A-studiossa hän sanoi, että enää vuonna 2011 ei ole voitu tällaista tuomiota langettaa. Asia olisi mahdollista selvittää Egyptin tuomioistuimelta, ”mutta siihen ei ole resursseja”. Vaikka tuomio olisikin todellinen, Leitzingerilla riittää luottamusta maan armeijaan.

– Armeijalla on kädet täynnä töitä ja vankilat täynnä. En usko että ne ovat kovin innokkaita vanhoja asioita selvittämään.

Timo Keskitalo ei usko, että Markista enää kuullaan, jos hän palaa Egyptiin. Hän rohkaisee ”uskovia rukoilemaan ja kritisoimaan Suomen oikeusjärjestelmää”.

– Pitää olla yhteydessä päättäjiin asiasta. Tässä on tapahtunut kolme ihmisoikeusrikkomusta. Mark on pyytänyt suojelua, mutta oikeus ei ole tutkinut hänen esittämiään todisteita, Suomen viranomaiset ovat hajottaneet hänen perheensä ja uskonnonvapautta on rikottu. Markilla ei ole Egyptissä oikeutta olla kristitty.

Markilla on nyt alle kuukausi aikaa poistua Suomesta.

”Antakaa turvapaikka kristitylle Markille” -vetoomus adressit.com-sivustolla

Lue Seurakuntalaisen aiempi juttu aiheesta

Mark Radio Dein haastateltavana torstaiaamuna 1.8. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Artikkelibanneri perussanoma