Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Suomesta apua Ecuadorin maanjäristysalueelle

 

Teijo Sormunen lähti kartoittamaan katastrofiavun tarvetta Manabin maakuntaan, joka kärsi pahimmista tuhoista Ecuadorin maanjäristyksessä.

Suomalainen Teijo Sormunen liittyi mukaan Cayamben kaupungista kohti Manabin maakuntaa lähteneeseen avustussaattueeseen.

Cayamben kaupungista on lähtenyt avustussaattue matkaan Ecuadorin rannikolle Manabin maakuntaan, joka on kärsinyt pahimmista maanjäristystuhoista. Mukaan saattueeseen liittyy Suomen Vapaakirkon yhteistyökirkon IPEE:n (Iglesia del Pacto Evangélico del Ecuador) palveluksessa työskentelevä Teijo Sormunen. Hän vie mukanaan avustustarvikkeita ja ammattilaisia tutustumaan maanjäristyksen aiheuttamiin vahinkoihin.

– Tarkoituksemme on materiaali- ja ammattiavun lisäksi tutustua tilanteeseen ja kartoittaa avustustyön tarpeita alueella. Apua todella tarvitaan, sillä paikoitellen jopa 80 % kodeista on tuhoutunut, Teijo Sormunen kertoo.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

CNN-uutiskanavan tietojen mukaan Ecuadorin rannikolla 16.4. klo 8 paikallista aikaa sattunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,8. Laajoja tuhoja aiheuttaneessa järistyksessä on kuollut ainakin 570 ihmistä ja tähän mennessä tiedetään yli 7000 ihmisen loukkaantuneen. Kuolonuhrien määrän oletetaan vielä nousevan, kun raivaustyöt etenevät järistyksen keskukseen.

Manabin maakunnassa sijaitsee Pacto-kirkon katastrofihankkeen operatiivinen keskus. Kirkon diagoniasäätiön, FACE:n, tiloja on säästynyt suurimmilta tuhoilta ja se toimii lähetystyöntekijöiden katastrofiavun keskuksena. Mukana katastrofiapua koordinoimassa on myös Ruotsin vapaakirkon pastori Petter Hermansson yhdessä vahvan paikallisen seurakunnan kanssa.

Suomen Vapaakirkko sekä Ruotsin ja USA:n sisarkirkot ovat aloittaneet katastrofikeräykset järistyksen uhrien auttamiseksi. Lisää tietoa keräyksestä: http://www.svk.fi/?sid=796&tid=1244