Suomen Viikkolehden uudeksi päätoimittajaksi on nimitetty pastori Manuel Rautalahti

 

Päätoimittajana syksyn kuluessa aloittava Manuel Rautalahti ajattelee, että Viikkolehdellä on oma tärkeä paikkansa kristillisellä kentällä ja evankelioimisen välineenä koko Suomessa.
Kuva: Elise Rautalahti

Manuel Rautalahti, 40, Kihniöltä aloittaa Suomen Viikkolehden uutena päätoimittajana 1. marraskuuta 2023.

Vapaakirkon hallitus kutsui Rautalahden päätoimittajan tehtävään kokouksessaan 2. syyskuuta. Esityksen hänen valinnastaan teki Päivä Osakeyhtiön hallitus.

– Suomen Viikkolehdessä on tehty vuoden 2023 aikana suuri uudistus, jossa painopistettä on siirretty sähköiseen lehteen unohtamatta kuitenkaan printtilehteä mielellään lukevia.

– Uudistustyön jatkamiseksi tarvitaan päätoiminen päätoimittaja, joka tuntee hyvin herätyskristillisen kentän ja Suomen vapaakirkon nykyhetken ja tradition. Uskomme, että pastori Manuel Rautalahden johdolla Viikkolehti saavuttaa niin nykyisten kuin kasvavan uusien lukijoiden luottamuksen ajassa toimivana kristillisenä mediana, toteaa Vapaakirkon hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pihlajamäki.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

 

Sekä liima että itsenäinen toimija

Suomen Viikkolehden julkaisija on Suomen Vapaakirkko ja kustantaja Päivä Osakeyhtiö. Vapaakirkon yhdyskuntajärjestyksen mukaisesti Vapaakirkon hallitus nimittää Vapaakirkon äänenkannattajan päätoimittajan, joka on myös Vapaakirkon johtoryhmän jäsen.

– Viikkolehti on olennainen osa koko Vapaakirkon rakennetta ja kommunikaatiojärjestelmää, joka tekee herätysliikkeestämme yhtenäisen kokonaisuuden. Siksi seurakunnat ovat pitäneet tärkeänä kirkon ja lehden tiivistä suhdetta ja päättäneet, että päätoimittajan on kuuluttava kirkon johtoryhmään.

– Samalla Viikkolehti on kuitenkin itsenäinen toimija, joka avaa palstansa myös keskustelulle ja kirkon sisäiselle kritiikillekin. Viikkolehden tehtävä on olla Vapaakirkossakin ”vallan vahtikoira” eikä johdon sylipuudeli, Pihlajamäki sanoo.

Kuvassa Manuel Rautalahti etuviistosta kuvattuna. Takana näkyy luumunpunaista kangasta. Rautalahti on hyvin lähellä kameraa ja hymyilee. Hänen päällään on musta collegepaita.
Manuel Rautalahden mielestä mielenkiintoisen uudistuksen verkko- ja aikakauslehdeksi hiljattain kokenut Suomen Viikkolehti on tärkeä liima vapaakirkollisessa herätysliikkeessä.
Kuva: Maija Latvala

Tarvitaan aktiivista otetta

Nyt tehtävään kutsuttu Manuel Rautalahti on opiskellut pastoriksi Suomen teologisessa opistossa sekä toiminut Kuopion vapaaseurakunnan nuorisotyöntekijänä, Kihniön vapaaseurakunnan pastorina ja viime vuodet osa-aikaisesti eri tehtävissä Vapaakirkon kotimaantyössä. Hänen vastuullaan ovat olleet muun muassa kahtena kesänä Vapaakirkon kesäjuhlien koordinointi, kotimaantyön kampanjat kuten esimerkiksi Se löytyi -mediakampanjaan osallistuminen Vapaakirkon edustajana ja seurakuntavierailut.

– On korkea aika saada Viikkolehteen aktiivinen päätoimittaja. Oman toimen ohella tehtävää hoitaessani olen moneen kertaan todennut, että lehden ja sen toimituksen kannalta tällainen järjestely ei ole toimiva.

– Toimitus ansaitsee parempaa ja lehden kehittäminen edellyttää vahvempaa päätoimittajan roolia. Viikkolehti on vapaaseurakuntien oma lehti, ja päätoimittajaksi valittu Rautalahti tunnetaan hyvin niiden parissa, ja yhteysverkosto on laaja, toteaa kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen, joka on toiminut viime vuodet lehden päätoimittajana.

Rautalahden mielestä mielenkiintoisen uudistuksen kokenut Suomen Viikkolehti on tärkeä liima vapaakirkollisessa herätysliikkeessä. Hän on myös sitä mieltä, että Viikkolehdellä on oma tärkeä paikkansa kristillisellä kentällä ja evankelioimisen välineenä koko Suomessa.

– Kiitän Vapaakirkon hallitusta luottamuksesta ja rukoilen, että voin osaltani palvella Jumalan johdatuksessa tässä mielenkiintoisessa tehtävässä muuttuvan ajan keskellä, Manuel Rautalahti kommentoi valintaansa.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024