Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Suomen suurin avioliittoleiri jää väliin: Tilalle verkkokurssi

 
Ihmisiä pieksämäen avioliittoleirillä

Avioliittoleireiltä tuttua yhteisöllisyyttä vaalitaan mahdollisuuksien mukaan myös verkon yli. Kuva: Olli Orkoneva

Kesäsesonki näyttää tänä vuonna erilaiselta: Parisuhteita tuetaan suurtapahtumien sijaan verkossa. Kesän verkkokurssien vierailevina luennoitsijoina toimivat psykoterapeutti Maaret Kallio ja perheterapeutti Elli Meklin.

Parempi avioliitto ry:n toiminnassa kesä on paras sesonki. Pelkästään Pieksämäen Paremman avioliiton perheleiri kokosi 224 perhettä viikoksi parisuhdeasioiden ääreen kesällä 2019. Yhteensä osallistujia viime kesän neljässä tapahtumassa oli lapset ja lastenohjaajat mukaan lukien lähes 1800. Tänä vuonna sekä Pieksämäen että Levin viikon mittaiset avioliittoleirit jouduttiin perumaan. Yhdistys toivoo, että elo-syyskuun vaihteeseen ajoittuva Lempeä lakeudella-avioparikurssi ja ensi syksyn tapahtumat voidaan järjestää normaalisti.

Avioliittotyön tarve ja merkitys on poikkeusoloissa lisääntynyt entisestään, vaikka suuriin tapahtumiin kokoontuminen on kielletty. Lähemmäs-parisuhdekurssille 13.-14.6. ja Syvemmälle-parisuhdetapahtumaan 11.-17.7.2020 voi osallistua omalta kotisohvalta, kesämökiltä tai ulkosuomalaisten asuinmaista Verkkokurssi sopii niillekin pareille, joille tapahtumaan osallistuminen olisi muutenkin syystä tai toisesta hankalaa.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Kurssi koostuu luennoista, parikeskustelutehtävistä ja toiminnallisista tehtävistä. Osallistujilla on mahdollisuus keskustella oman parisuhteensa asioista Lähemmäs-kurssilla ohjaajaparin kanssa ja Syvemmälle-tapahtumassa pienryhmässä videoyhteyksin. Tapahtuma-alusta mahdollistaa myös chatin muiden osallistujien kanssa.

Parempi avioliitto ry on Suomen suurin vertaistukeen perustuvaa parisuhdetyötä tekevä järjestötoimija. Vertaisuutta ei ole unohdettu verkkokursseillakaan. Suurimman osan luennoista pitävät koulutetut vertaisluennoitsijaparit. Syvemmälle-tapahtumassa osallistujat kokoontuvat vapaaehtoisten, koulutettujen ryhmänohjaajien luotsaamiin pienryhmiin kerran päivässä.   

Syvemmälle-kurssin asiantuntijavieraana on psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio teemalla Yhteys itseen avaa yhteyttä toiseen. Lähemmäs-kurssin asiantuntijaluennon ajankohtaisista mielen hyvinvoinnin teemoista perheessä pitää perheterapeutti Elli Meklin.