Suomen Raamattuopisto löysi huvilalleen vuokralaisen – katolinen kirkko aloittaa pappisseminaarin Kauniaisissa

 

Lauri Vartiainen ja isä Marco Pasinato Villa Sykarin edustalla. Kuva: Kai Lappalainen.

Huvila sijaitsee Raamattuopiston viereisellä tontilla. Seminaarin toiminta alkaa syyskuussa.

Katolisen kirkon Hiippakunnallinen lähetysseminaari on vuokrannut Suomen Raamattuopiston omistaman huvilan Kauniaisissa Helsingin katolisen hiippakunnan pappisseminaarin käyttöön. Vuokrasopimus on alkuvaiheessa viisivuotinen.

Vuokrattava Villa Björkas eli Sykar on 1908 valmistunut valtakunnallisesti arvokas huvilarakennus, joka on aikanaan toiminut muun muassa konsuli Stockmannin kotina.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Suomen Raamattuopisto oli jo kauan etsinyt sopivaa vuokralaista Villa Sykarille.

– Olemme etsineet keinoja vähentää kiinteistökulujamme, jotta voisimme vahvemmin keskittyä perustehtäväämme, evankeliumin julistamiseen ja Raamatun opettamiseen, sanoo Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

– Mainiota, että tarpeet kohtasivat tässä kohden.

Myös Suomen katolisen kirkon asiainhoitaja ja pappisseminaarin rehtori, isä Marco Pasinato ilmaisee ilonsa sopimuksesta. Hän pitää ratkaisua osoituksena käytännön ekumeniasta.

– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä vuokrakohteesta ja todella kiitollisia Suomen Raamattuopistolle, Pasinato iloitsee.

– Luterilaista herätyskristillisyyttä edustavalle Suomen Raamattuopistolle talon vuokraaminen katolisten kristittyjen käyttöön on osoitus vieraanvaraisuudesta aikana, jota leimaa maallistuminen ja kristinuskon lisääntyvä vastustaminen, Lauri Vartiainen jatkaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet