Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Suomen Lähetysseuran uusi toiminnanjohtaja on Rolf Steffansson

 

Rolf Steffansson aloittaa Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajana 1.1.2018. Hän hoitaa jo nyt tehtävää varatoiminnanjohtajana.

Suomen Lähetysseuran hallitus valitsi kokouksessaan 15.11.2017 Lähetysseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi pastori, TM Rolf Steffanssonin. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2018.

Rolf Steffansson on työskennellyt Lähetysseuran ulkomaantyön johtajana vuodesta 2008 ja viimeiset kaksi vuotta myös varatoiminnanjohtajana. Hän on työskennellyt perheineen Lähetysseuran ulkomaantyössä 1994–2006 Tansaniassa, jossa hän toimi muun muassa aluepäällikkönä. Pernajan kirkkoherrana hän oli vuosina 2006–2008.

Rolf Steffansson, 53, on kirkolliskokouksen pappisjäsen Porvoon hiippakunnasta. Lisäksi hän on ollut luottamustoimessa Porvoon seurakuntayhtymän kirkkovaltuustossa vuosina 2010–2017. Hän on osallistunut Kirkkojen maailmanneuvoston ekumeenisen diakoniadokumentin valmisteluun sekä kansainvälisesti Kirkkojen maailmaneuvoston ja Luterilaisen maailmanliiton työskentelyyn.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

”Kirkolla ja sen missiolla on suuria mahdollisuuksia ja haasteita edessään”, arvioi varatoiminnanjohtaja Rolf Steffansson.

”Kansainvälisesti kirkko vaikuttaa maailmassa sekä toivon että ihmisoikeuksien tuojana. Haluan omalla työlläni liittää Suomen kirkon tähän liikkeeseen”, Rolf Steffansson sanoo.

Lähetysseuran edellinen toiminnanjohtaja Seppo Rissanen jäi eläkkeelle alkusyksystä. Suomen Lähetysseuran hallitus valitsi Rolf Steffanssonin tänään kokouksessaan  Rissasen seuraajaksi Hallitus ei ole julkistanut tehtävää hakeneiden nimiä, mutta hakuprosessi on ollut käynnissä koko syksyn.