Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomen Lähetysseura kunnostaa Jerusalemin toimintakeskuksensa Alatalon

 

Suomen Lähetysseuran toimintakeskuksen alatalo Jerusalemissa.

Lähetysseuran hallitus on antanut valtuudet käynnistää Jerusalemin toimintakeskuksen niin sanotun Alatalon peruskorjaus. Hankkeen kustannusarvio on yli 1,6 miljoonaa euroa. Korjaustyöt aloitetaan kesään mennessä.

Rakennushistoriallisesti suojeltu Suomen Lähetysseuran omistama Alatalo on rakennettu vuonna 1885. Se on pahasti rapistunut ja odottanut remontointia useamman vuoden. Perusteellinen korjaustyö on välttämätön edellytys, jotta keskuksen toimintaa voidaan kehittää.

Suomen Lähetysseuran työ Lähi-idässä alkoi vuonna 1924. Vuodesta 1950 Lähetysseura on toiminut Jerusalemissa nykyisessä, myös Shalhevetjah-nimellä tunnetussa keskuksessa Shivtei Israelin kadulla. Keskus siirtyi Lähetysseuran omistukseen 1950-luvun lopussa. Se sijaitsee arvokkaalla ja keskeisellä paikalla Jerusalemin aivan kaupungintalon välittömässä läheisyydessä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Samalla tontilla sijaitsee myös vuonna 1963 rakennettu ja viisi vuotta sitten täysin peruskorjattu Ylätalo. Siinä on toimisto- ja kokoustiloja, seurakuntasali ja asuntoja. Keskuksessa kokoontuvat kiinalainen, korealainen ja etiopialainen seurakunta.

Keskus tarjoaa matalan kynnyksen kohtaamispaikan, jossa eri yhteiskunta-, uskonto- ja kulttuuritaustasta tulevat ihmiset voivat tavata ja jakaa kokemusmaailmaansa väkivallattomassa ja rauhaa rakentavassa ympäristössä. Toiminnan keskiössä ovat yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat ihmiset.

Suomen Lähetysseuran työn tavoitteena Lähi-idässä on vahvistaa oikeudenmukaista rauhaa ja sovintoa sekä alueen kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen läsnäoloa ja todistusta, toiminnanjohtaja Seppo Rissanen kertoo.

– Työkeskuksemme on ollut jo vuosikymmenien ajan tärkeä ja rakas kohde Pyhän maan kävijöille. Kristillinen todistuksemme jatkuu tuon kaupungin kaikkien kansanryhmien parissa.

Keskuksessa järjestetään ryhmä- ja leiritoimintaa, työpajoja ja yhteisöhautomoja, keskustelu- ja koulutustoimintaa sekä vierailuja.