Suomen ekumeeninen neuvosto: Suomalaiset kirkot kulkevat afganistanilaisten rinnalla

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin Suomen Ekumeeninen Neuvosto SEN ilmaisee huolensa siviileihin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista Afganistanissa kansainvälisten joukkojen vetäydyttyä maasta.

Erityisen huolissaan Suomen ekumeeninen neuvosto on naisten ja tyttöjen aseman huononemisesta.

SEN nostaa julkilausumallaan esiin muun muassa perheidenyhdistämistä odottavien tilanteet. ”Perheenyhdistämiseen liittyvät muodollisuudet ovat olleet hankalia jo aikaisemminkin, sillä New Delhin lähetystöön matkustaminen on monille ollut lähes mahdotonta. Koronasulkujen aikana se on ollut täysin mahdotonta. Prosessin eri vaiheissa odottelevien henkilöiden perheenyhdistämisen tilanne tulee saada käsitellyksi mahdollisimman nopeasti inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi,” 20. elokuuta annetussa julkilausumassa todetaan.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

SENin mukaan kielteiset turvapaikkapäätökset pitäisi arvioida uudelleen ja etsiä keinoja, joilla Afganistaniin palautettuja saadaan takaisin Suomeen ja perheet voidaan yhdistää.

”Jo Suomessa olevien afganistanilaisten, joiden turvapaikka- tai oleskelulupahakemus on käsittelyssä, tulisi saada ratkaisu hakemukseensa viipymättä. Lisäksi Suomen tulisi ottaa afganistanilaisia pakolaisia erillisessä kiintiössä. Kiintiössä voisi antaa etusijan niille, joilla on perheside Suomeen.”

Kirkon viestintä

 
Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Aiheet